Υπνωτήριο αστέγων στη ΘεσσαλονίκηΥπνωτήριο αστέγων στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Κράτος, (πρόγραμμα ΕΣΠΑ) συνεργάζονται, για τη λειτουργία του Υπνωτηρίου Αστέγων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η δομή βρίσκεται επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία τεχνικά προβλήματα ηλεκτροδότησης ειδικής παροχής για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών.

Το πέρας των εργασιών διασφαλίστηκε σε ταχύτατους ρυθμούς με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της ΔΕΔΔΗΕ, Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Η δημιουργία του υπνωτηρίου αστέγων κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» η οποία παραχώρησε για μία δεκαετία στο Δήμο Θεσσαλονίκης μέρος του πρώτου ορόφου κτιρίου ιδιοκτησίας της, ενώ όλες οι δαπάνες διαμόρφωσης και εξοπλισμού εξασφαλίστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι ώρες λειτουργίας, είναι καθημερινά, από 19:00 μέχρι 08:00 και παρέχεται δυνατότητα φιλοξενίας σε 74 άτομα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 526 150