«Η Σχεδία της ελπίδας!» της Μαρίας Αθανασίου«Η Σχεδία της ελπίδας!»

Γράφει η Μαρία Αθανασίου

Έμαθα για την ύπαρξη του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου, της Σχεδίας, από τη Lifo και τότε κατάλαβα τι περιοδικό ήταν αυτό, που μας καλούσε ο κύριος με το χαρακτηριστικό γιλέκο να αγοράσουμε στη στάση του ηλεκτρικού.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία, που χρήζει της άμεσης στήριξής μας. Εθελοντές αρθρογράφοι γράφουν κάθε μήνα για θέματα ποικίλης ύλης και τα μισά χρήματα από το κόστος κάθε περιοδικού (μόλις στα τρία ευρώ) πηγαίνουν άμεσα σε πρώην αστέγους, ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Στο εξωτερικό, μάλιστα, η παραπάνω δράση είναι πολύ διαδεδομένη.

Επιτέλους, ένα περιοδικό ενδιαφέρον, με σοβαρό περιεχόμενο και σφιχτή δομή, που δίνει το βήμα σε αξιόλογους ανθρώπους να μιλήσουν. Στο τεύχος Νοεμβρίου διάβασα για το πρώτο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, τις καταπληκτικές συνεντεύξεις του κ. Πυρουνάκη, διευθυντή των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα Θηβών και του μουσικοσυνθέτη Moby και γέλασα με το σπαρταριστό κόμικς “Ολίγον αυτόχειρας”. Νεανικό, καυστικό, επίκαιρο και με άποψη περιοδικό!

Σας χαιρετώ, ευχόμενή σας Καλές Γιορτές και η Νέα Χρονιά να βρει όλους μας πιο συνειδητοποιημένους και αλληλέγγυους!

_____________________________________________

  Δείτε επίσης: «Miss Πόλι» με τη Μαρία Αθανασίου