4ο Πανελλήνιο Συνεδρίο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω»4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω»

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω» διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στo πλαίσιo του Προγράμματος HEART II, κατά τη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας κατά του καπνίσματος.

Πρόκειται για μια δυναμική παρέμβαση προς την ελληνική κοινωνία για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης επιδημίας όλων των εποχών. Φιλοσοφία του προγράμματος HEART II και του Συνεδρίου είναι η ενεργοποίηση του έξοχου εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας για ανάπτυξη πρωτοβουλιών κατά του καπνίσματος από τους μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και Τελετή Βράβευσης των Μαθητών που συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, ο οποίος διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard διοργανώνουν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στην αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Έλλη Παππά», συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Συνεδρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Συμεών Κεδίκογλου και ο Πρόεδρος του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω», κ. Παναγιώτης Μπεχράκης.