Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΕλλάδοςΣυνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) συναντήθηκε χθες Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και καταστήματα σε όλη τη χώρα από τον τρόπο είσπραξης δικαιωμάτων για τους δημιουργούς και τους δικαιούχους συγγενικών δικαιωμάτων.

Η ΚΕΕΕ εκπροσωπεί τα 59 επιμελητήρια της χώρας, καθώς και εκατοντάδες ενώσεις, που συνιστούν μέλη τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης), Β’ Αντιπρόεδρος, κ. Ιορδάνης Τσώτσος (Πρόεδρος Επιμελητήριου Πέλλας), Δ’ Αντιπρόεδρος, κ. Παύλος Τονικίδης (Πρόεδρος Επιμελητήριου Κιλκίς), Γενικός Γραμματέας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης (Πρόεδρος Επιμελητήριου Βοιωτίας), Οικονομικός Επόπτης, κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, (Πρόεδρος Επιμελητήριου Κερκύρας), Αναπλ. Οικονομικός Επόπτης, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, (Πρόεδρος Επιμελητήριου Πιερίας). Επίσης συμμετείχε ο κ. Στυλιανός Μωραΐτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και η νομικός κα Αρχοντούλα Παπαναγιώτου.

Ο Υπουργός τόνισε ότι σύντομα αρχίζουν οι εργασίες τής Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τη δημόσια εκτέλεση, την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα, που έχει ως σκοπό την επιτευξη μιάς νέας ισορροπίας του καθεστώτος είσπραξης. Ετσι, ώστε οι δημιουργοί και δικαιούχοι συγγενικών δικαιωμάτων να αμείβονται για τα έργα τους και οι μικροκαταστηματάρχες να μην ασφυκτιούν, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες της κρίσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κα Ειρήνη Σταματούδη, Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η οποία θα συντονίσει τις εργασίες της Επιτροπής. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ακόμη οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης, η ΚΕΔΕ, καθώς και άλλοι φορείς χρηστών.