«Το Λούβρο συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τη Νίκη της Σαμοθράκης» της Έφης Ρουμελιώτη«Το Λούβρο συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τη Νίκη της Σαμοθράκης»

Γράφει η Έφη Ρουμελιώτη

Εκστρατεία με το όνομα «Όλοι Μαικήνες» ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου από το Μουσείο του Λούβρου με σκοπό να συντηρηθεί το διάσημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, ένα από τα κοσμήματα του μουσείου. Στόχος είναι η συγκέντρωση του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ από δωρεές ιδιωτών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια και 3 μεγάλοι «μαικήνες» έχουν αναλάβει να καλύψουν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια που απαιτούνται: οι εταιρείες Nippon Television Holdings, η Fimalac και η Bank of America Merrill Lynch.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε διάστημα δύο μηνών το Μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αγάλματος. Μέχρι σήμερα 4.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει από 5 έως 5.000 ευρώ ο καθένας.

Το Λούβρο έχει καλέσει όλους τους φιλότεχνους να βοηθήσουν όσο μπορούν την εκστρατεία αυτή μέσα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι σήμερα 218 «πρεσβευτές» έχουν δημιουργήσει δικές τους σελίδες που καλούν τον κόσμο να προσφέρει χρήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας www.tousmecenes.fr ή μέσω ταχυδρομείου.

Τον Σεπτέμβριο το άγαλμα μεταφέρθηκε από τον χώρο που εκτίθεται συνήθως σε μια διπλανή αίθουσα όπου έχει κατασκευαστεί μια ειδική καμπίνα για τη συντήρησή του. Θα επιστρέψει στη θέση της στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014.

___________________________________________________

Δείτε ακόμη: «Πολιτιστικό Ταξίδι» της Έφης Ρουμελιώτη