«21η Νοεμβρίου: Ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας!» της Έφης Ρουμελιώτη«21η Νοεμβρίου: Ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας!»

Γράφει η Έφη Ρουμελιώτη

Στις 21 Νοεμβρίου κάθε έτους γιορτάζονται σε όλη τη χώρα με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου. Παράλληλα όμως, είναι και μέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας -όχι τυχαία- αφού η Παναγία, ως Υπέρμαχος Στρατηγός, θεωρείται προστάτης τους.

Σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας θα γιορτάσουν με διάφορες τιμητικές εκδηλώσεις τόσο την Παναγία όσο και τους άγιους προστάτες των όπλων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας και τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αγωνιζόμενες αδιάκοπα προς όφελος του ελληνισμού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ελληνικός στρατός είναι αυτός που διαφέρει κατά πολύ από τους άλλους, και αυτό γιατί υπερέχει σε έμψυχο δυναμικό, θέληση και αφοσίωση για την πατρίδα. Από τα παιδιά των 18 ετών που εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές, όπως Σχολή Ευελπίδων, μέχρι και τους απόστρατους, είναι τα άτομα αυτά που δημιουργούν και προσφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας σε μία κοινωνία που διαρκώς αλλάζει. Μόνο σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ειρήνης είναι δυνατή η ανεμπόδιστη ενασχόληση του ελληνικού λαού με παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Είναι οι νέοι αυτοί, που διαφέρουν από τους άλλους, δρουν και σπεύδουν προς συμπαράσταση και προς όφελος των Ελλήνων, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Στις σύγχρονες προκλήσεις, οι Ελληνικές ΕΔ, διαθέτοντας υψηλό βαθμό ταχυκινησίας, ευκινησίας και προσαρμοστικότητας, αναλαμβάνουν με επιτυχία την εκτέλεση αποστολών κερδίζοντας τον σεβασμό των συμμάχων και κυρίως των Ελλήνων.

Ας αποτελεί λοιπόν αυτή η μέρα αφορμή να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και το κυριότερο να εκτιμήσουμε τα ελληνόπουλα των ΕΔ , τους καθημερινούς μας άγρυπνους αγωνιστές!