Σε Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα καλεί η ΟΛΜΕΣε Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα καλεί η ΟΛΜΕ

Σε συνεργασία με το συντονιστικό των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί σε Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/11 και την Παρασκευή 15/11 στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει:

Πέμπτη 14/11

Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ) . Η ΟΛΜΕ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.

Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα οργανώνεται διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Παρασκευή 15/11

Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Αιτήματα:

– Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία

– Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν. 

***

Λόγω της έκδοσης θετικών προσωρινών αποφάσεων από τα δικαστήρια που ορίζουν την επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα σχολεία και προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση 14 και 15/11 στην Αθήνα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας στο 2οτρίωρο κάθε βάρδιας για τις 14 και 15/11.

Καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας, όπου είναι απαραίτητο, το 1ο τρίωρο σε όλες τις βάρδιες για τις ίδιες ημέρες.

Οι στάσεις εργασίας αφορούν τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και έχουν επιστρέψει στα σχολεία με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.