Η βιβλιοθήκη Σταυρούπολης

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών ξεκίνησαν αυτή τη βδομάδα στο δήμο Παύλου Μελά οι κύκλοι συζητήσεων «ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ» οι οποίοι έχουν ως κεντρικό θέμα τον πολιτισμό, την επιστήμη και την εκπαίδευση. Πρόκειται για προβολές ομιλιών οι οποίες διοργανώνονται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και αναμεταδίδονται με live streaming μέσω του www.sgt.gr στο δήμο Παύλου Μελά.

Η πρώτη από μία σειρά τριών συζητήσεων για τον ήχο, την κίνηση και την όραση, μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων μέσα από το πρόγραμμα Collide@CERN, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5/11) και είναι διαθέσιμη στο site του δήμου.

Μέρος των συζητήσεων, μετά από επιλογή, θα προβληθούν και στο χώρο της βιβλιοθήκης της Σταυρούπολης.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» οι οποίες ολοκληρώνονται τον προσεχή Μάιο είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το link αναμετάδοσης είναι διαθέσιμο στο site του Δήμου και η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης», το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Το Έργο σχεδιάστηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.