«Λούλα» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου«Λούλα» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

«Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Aθηνών έρχεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική όψη της λαγνείας…»

Η «Λούλα» είναι ένα μυθιστόρημα για τον γυναικείο οργασμό και την απουσία του. Για τη χρήση της ινδικής κάνναβης. Για σεξουαλικές διαστροφές όπως η ασφυξιοφιλία. Για τη λαγνεία ως εφιάλτη της Aνατολής. Για βρικόλακες στην Aχαΐα του προηγούμενου αιώνα. Για κόσμους άλλων διαστάσεων στη σύγχρονη Aθήνα. Kαι για τον κόσμο των ψυχώσεων.

Ένα βιβλίο, που είναι ταυτόχρονα: μυθιστόρημα ψυχολογικού ρεαλισμού και ιδεών, παρωδία αισθηματολογίας, τολμηρή ερωτική ιστορία, αφήγηση υπερφυσικού τρόμου και αστυνομικό θρίλερ.

Η Λούλα, το έβδομο βιβλίο του Bαγγέλη Pαπτόπουλου, κυκλοφόρησε το 1997 από τις εκδόσεις «Kέδρος». Η νέα έκδοση (19η χιλιάδα) τού μυθιστορήματος, με υστερόγραφο του συγγραφέα, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη τον Οκτώβριο του 2013.

_______________________________________________

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο στα είκοσί του. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και νουβέλες (Η αυτοκρατορική μνήμη του αίματοςΜαύρος γάμοςΧάσαμε τον ΜπαμπάΦίλοιΗ Μεγάλη ΆμμοςΙστορίες της ΛίμνηςΗ πιο κρυφή πληγή κ.α.), βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας (Ακούει ο Σημίτης Μητροπάνο;)Η δική μου ΑμερικήΛίγη ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίαςΗ υψηλή τέχνη της αποτυχίας), και την Αρχαία συνταγή, με μεταφρασμένα αποσπάσματα από τον Ηρόδοτο, τον Ηράκλειτο και τον Λουκιανό. Τα τζιτζίκια εκδόθηκαν στα αγγλικά, Η απίστευτη ιστορία της πάπισσας Ιωάννας στα ιταλικά. Ο εργένης μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, τα Διόδια και τα Κομματάκια στην τηλεόραση, ενώ Η επινόηση της πραγματικότητας διασκευάστηκε σε πέντε θεατρικά μονόπρακτα. Η Λούλα κυκλοφόρησε το 1997 και προκάλεσε αίσθηση με την τολμηρότητά της, αποκτώντας έκτοτε φανατικούς εχθρούς και ακόμη πιο φανατικούς φίλους.