Δράση Προληπτικής Ιατρικής από το «Χαμόγελο του ΠαιδιούΔράση Προληπτικής Ιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Του Γιώργου Σκάθαρου

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 13.418 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα και τα Δωδεκάνησα!

Το κινητό πολυϊατρείο του οργανισμού, «Ιπποκράτης», διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα. Τη δράση του «Ιπποκράτη» ενισχύουν και άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

***

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» βρέθηκε στις Σέρρες από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 303 παιδιά. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τη Δράμα από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου όπου και εξέτασε 460 παιδιά.

Παράλληλα, η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού βρέθηκε στα Δωδεκάνησα από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου όπου παρείχε οδοντιατρικές εξετάσεις σε 200 παιδιά. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε την Κάρπαθο, τη Ρόδο, το Καστελόριζο, την Τήλο, την Αστυπάλαια και το Αγαθονήσι. Αξίζει να σημειωθεί πως εξετάστηκαν και 183 ενήλικοι κάτοικοι των νησιών λόγω της αδυναμίας τους να επισκεφτούν κάποιον οδοντίατρο!

«Χαμόγελο του Παιδιού»

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:

Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:

● Θα βρίσκεται στη Στυλίδα από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου, έξω από σχολικό συγκρότημα στην Κωμόπολη Πελασγία

Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα:

● Θα βρίσκεται στο Δήμο Τρικάλων από τις 4 έως τις 30 Νοεμβρίου, για προληπτική εξέταση των παιδιών Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δήμου

Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα:

● Θα βρίσκεται στο Δήμο Αμαρουσίου, από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου και από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου