«Χαρούμενοι Άνθρωποι: 12 χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν!» της Μαρίας Αθανασιάδου«Χαρούμενοι Άνθρωποι: 12 χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν!»

Γράφει: Η Μαρία Αθανασιάδου

Οι Χαρούμενοι Άνθρωποι:

Εκφράζουν Ευγνωμοσύνη: Όταν εκτιμάς αυτό που έχεις και αυτό με την σειρά του σε εκτιμά. Εάν δεν νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχουμε κατακτήσει…..πώς θα καταφέρουμε να χαρούμε την Ύπαρξη μας;

Καλλιεργούν την Αισιοδοξία: Όταν σκέφτεσαι και πράττεις αισιόδοξα, μπορείς να δεις γύρω σου πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη, ειδικά στις περιόδους των έντονων προσπαθειών.

Αποφεύγουν την υπερφόρτωση του εγκεφάλου με σκέψεις και δεν συγκρίνονται κοινωνικά: Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους άλλους, μπορεί να αποδειχθεί δηλητηριώδης κίνηση προς εσένα. Με το μόνο άτομο, που μπορείς ακίνδυνα να συγκριθείς, είναι μόνο με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Επιτελούν καλές και ευγενικές πράξεις: Όταν βοηθάς κάποιον συνάνθρωπο σου, τρέφεις τον εαυτό σου με καλοσύνη, ικανοποίηση και δύναμη.

Αναπτύσσουν δυνατές κοινωνικές σχέσεις: Οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι αυτοί που έχουν στη ζωή τους βαθιές και γεμάτες ουσία και νόημα σχέσεις.

Αναπτύσσουν εύκολα στρατηγικές αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων: Όντας χαρούμενος άνθρωπος δεν μπλοκάρεις και πολύ ευέλικτα υιοθετείς τρόπους διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, που ενδεχομένως να εμφανιστούν στη ζωή σου απρόσμενα.

Μαθαίνουν να συγχωρούν: Τα κακόβουλα συναισθήματα είναι φριχτά για την ψυχική υγεία και ισορροπία. Η βαθιά χαρά για την ζωή δεν επιτρέπει να μένεις προσκολλημένος σε συναισθήματα, όπως τον θυμό, το μίσος, την ζήλεια.

Αναπτύσσουν εξελισσόμενες εμπειρίες: Όταν δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που κάνεις και τίποτα δεν σε αποσπά, τότε γίνεσαι ένα με τον στόχο σου και αποκτάς εμπειρίες που δεν παραμένουν στατικές.

Χαίρονται και απολαμβάνουν την ζωή τους: Δεν γίνεται να είσαι πραγματικά χαρούμενος, αν δεν επιτρέψεις στον εαυτό σου να απολαύσεις τα αγαθά της ζωής.

Αφοσιώνονται στους στόχους τους: Όταν αφοσιώνεσαι σε αυτό που κάνεις, τότε έχεις παραπάνω πιθανότητες να το πετύχεις και να πάρεις χαρά από αυτό.

Εξασκούν τον πνεύμα τους: Όταν το πνεύμα δεν το αφήνεις ανενεργό, αλλά το καλλιεργείς και το ενδυναμώνεις, είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς το μεγαλείο της ζωής.

Φροντίζουν το σώμα τους: Η φροντίδα και η περιποίηση του σώματος σας είναι πολύ σημαντική και συμβάλει απίστευτα στην υγεία και ευτυχία του ανθρώπινου νου και της ψυχής.

 

Αναδημοσίευση: Επιτρέπεται μόνο με την παροχή ενεργού συνδέσμου στο άρθρο και την παρουσίαση της άδειας διάθεσης (Creative Commons). Αν δεν κατανοείτε τον τρόπο χρήσης της άδειας, πριν αναδημοσιεύσετε, επικοινωνήστε με τη Διαχείριση του schooltime.gr.

 

Τα άρθρα της κ. Μαρίας Αθανασιάδου διατίθενται, πλην ειδικής αναφοράς, με άδεια Creative Commons (Αναφορά δημιουργού-ιστοχώρου δημοσίευσης-άδειας διανομής, παροχή ενεργού συνδέσμου στο αρχικό άρθρο, μη εμπορική χρήση, όχι παράγωγα έργα). Δείτε περισσότερα άρθρα της κ. Μαρίας Αθανασιάδου στη στήλη μας «Λόγια Ψυχής» της Μαρίας Αθανασιάδου.

 

Η Μαρία Αθανασιάδου

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία – Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους. Εργάζεται από το 2002 ως Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη σε δύο Συμβουλευτικά – Θεραπευτικά Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης και Υποστήριξης Ψυχικά Ασθενών. Από το 2009 διατηρεί το Ιδιωτικό της Γραφείο ως Θεραπεύτρια στην περιοχή της Καλλιθέας – Αττικής.

Επικοινωνία: [email protected], Τηλ. 210-9570850, 6959473390