Συνέντευξη με τον Θανάση Κωφό, D. and C. Officer στο «Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων»Θανάσης Κωφός, Development and Communications Officer στο «Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων»

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Μπουναρτζή

Κύριε Κωφέ, θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα;

Προέρχομαι από το χώρο των χρηματιστηριακών επενδύσεων και του Forex Trading. Με τον συνεργάτη μου κ. Κάββουρα ιδρύσαμε πριν από 1 χρόνο περίπου την Iphestus Limited θυγατρική της οποίας είναι το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων. Έκτοτε, έχω αναλάβει το κομμάτι της σχεδίασης στρατηγικής και των δημοσίων σχέσεων του Πανελληνίου Δικτύου Καθηγητών.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το «Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων» και ποιος είναι ο σκοπός του; Πείτε μας μερικές σημαντικές πληροφορίες για αυτό, καθώς και το πώς λειτουργεί.

Το «Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων» ήρθε ως εξέλιξη της Iphestus Online Seminars & Courses. Η Iphestus δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013, με αντικείμενο το e-learning και συγκεκριμένα, ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα μέσω Skype και Google Hangouts. Αυτό όμως δεν βρήκε την ανταπόκριση που θα θέλαμε (ο Έλληνας δεν εμπιστεύεται ακόμα το online μάθημα) κι έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το κατ’ οίκον ιδιαίτερο μάθημα και να του δώσουμε τη προβολή και την αξιοπιστία που του αρμόζει.

Όραμά μας είναι, μέσα από το «Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων», να αναγνωρισθεί η σπουδαιότητα των ιδιαιτέρων μαθημάτων και να προβληθούν οι πλέον κατάλληλοι καθηγητές γι’ αυτά. Οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να βρουν στο Δίκτυο πιστοποιημένους καθηγητές στην περιοχή τους, να διαβάσουν τα βιογραφικά τους και να δουν και τις φωτογραφίες τους. Θέλουμε να προβάλλουμε τους καθηγητές που πραγματικά αξίζουν και να τους ξεχωρίσουμε. Από ποιους; Μα φυσικά από όλους αυτούς που χωρίς άδεια διδασκαλίας ή ακόμα και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις παρουσιάζονται ως καθηγητές σε απρόσωπες αγγελίες. Λειτουργούν σε βάρος του μαθητή, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαίδευσής του, σπαταλούν τον χρόνο και τα χρήματά του. Για να μην προχωρήσουμε παραπέρα, λέγοντας ότι μπορεί να είναι οποιοσδήποτε επικίνδυνος άνθρωπος για την ασφάλεια του μαθητή ή της μαθήτριας. Στο «Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων» οι καθηγητές είναι όλοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον. Δημοσιεύουμε στο site μας και είναι στη διάθεσή του μαθητή τα βιογραφικά τους και οι φωτογραφίες τους.

Έτσι ο μαθητής-πελάτης μπορεί και συγκρίνει τους καθηγητές και να επιλέγει αυτόν που θέλει. Είναι σημαντικό να ξέρει ο γονιός από την αρχή ποιον θα βάλει στο σπίτι του. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός: Ο μαθητής-πελάτης επιλέγει καθηγητή μέσα από το site ή απλά εκφράζει την επιθυμία του στο τηλεφωνικό μας κέντρο ή στο site μας, στην «φόρμα επικοινωνίας ».Στη συνέχεια, ενημερώνεται ο καθηγητής που έχει επιλεχθεί από τον πελάτη και του κοινοποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας του μαθητή. Ο καθηγητής επικοινωνεί με τον μαθητή και κλείνουν το μάθημα.

Ποια είναι η διαδικασία, ώστε ένας καθηγητής ή ένας μαθητής να έρθει σε επαφή μαζί σας και να προχωρήσετε σε μια, ενδεχόμενη, συνεργασία;

Για τους μαθητές είναι αρκετά απλό. Μπαίνουν στο site μας και επιλέγουν καθηγητή της περιοχής τους. Μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 211 800 0071, να συμπληρώσουν την φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο site ή να στείλουν e-mail στο [email protected] και εμείς θα φροντίσουμε να τους τηλεφωνήσει ο καθηγητής που τους ενδιαφέρει.

Οι καθηγητές θα πρέπει να μας στείλουν βιογραφικό στο [email protected] και αφού εγκριθεί από την «Επιτροπή Διασφάλισης Ποιότητας» που στελεχώνεται από ανεξάρτητους καθηγητές, αποστέλλονται οι όροι συνεργασίας. Αν ο καθηγητής αποδεχθεί τους όρους, μας αποστέλλει, μια φωτογραφία προσώπου, όπως και τις περιοχές που μπορεί να εξυπηρετεί κι εμείς τον καταχωρούμε στην ιστοσελίδα μας.

Που πραγματοποιούνται τα μαθήματα και ποιες είναι οι ημέρες και οι ώρες; Πώς κατευθύνεται η διαδικασία αυτή;

Αυτό εξαρτάται από την συμφωνία που γίνεται μεταξύ του καθηγητή και του μαθητή-πελάτη. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε σ’ αυτό. Η δική μας δουλειά είναι να κοινοποιήσουμε στον καθηγητή τα στοιχεία επικοινωνίας του μαθητή και να παρακολουθούμε την ποιότητα του μαθήματος. Πάντως, τα μαθήματα γίνονται συνήθως στο σπίτι του μαθητή, ενώ οι ώρες εξαρτώνται από το επίπεδο, το μάθημα και το ρυθμό που θέλει ο μαθητής.

Ποιες είναι οι, πιθανές, δεσμεύσεις που μπορεί να έχει ένας μαθητής ή ένας καθηγητής, που συνεργάζεται μαζί σας;

Ο μαθητής φυσικά δεν έχει καμία δέσμευση σε εμάς. Πληρώνει άμεσα τον καθηγητή του. Για τους καθηγητές: Καταχωρούνται δωρεάν στο Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών. Μπορούν να αποχωρήσουν όποτε θέλουν, χωρίς κάποια υποχρέωση. Τους ρωτάμε πάντα αν επιθυμούν να αναλάβουν κάποιον μαθητή. Κανονίζουν αυτοί για το κόστος και το πρόγραμμα των μαθημάτων. Όταν κλείσουν μάθημα, με μαθητή που τους δίνουμε εμείς, μας πληρώνουν ένα μικρό εφάπαξ ποσό (40€). Αυτό το ποσό δίνεται μόνο μία φορά, όταν καθηγητής και μαθητής συμφωνήσουν. Δεν βάζουμε προσαυξήσεις, ούτε παίρνουμε ποσοστά.

Θα μας πείτε και μερικές σημαντικές πληροφορίες, όσον αφορά το κόστος που φαντάζομαι αφορούν όλους όσοι θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας, είτε είναι μαθητές, είτε είναι καθηγητές;

Το κόστος των μαθημάτων έχει πέσει κατά πολύ. Κάποιος μαθητής μπορεί να εξασφαλίσει τα ιδιαίτερα μαθήματά του στα φιλολογικά με τιμή από 8€/ώρα. Εξαρτάται από την χιλιομετρική απόσταση μαθητή – καθηγητή, το μάθημα και τις εβδομαδιαίες ώρες. Ο μέσος όρος για τα μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου είναι 12€ (φτάνουν μέχρι και 20€), τα αγγλικά είναι τα πιο οικονομικά με περίπου 10€ στις πιο πολλές περιοχές ανάλογα βέβαια και το επίπεδο και οι υπόλοιπες γλώσσες περίπου 14€.

Σίγουρα πάντως μέσα από το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλές τιμές, ως αποτέλεσμα του ότι βρίσκουμε στον μαθητή, τον καθηγητή που είναι κοντύτερα σε αυτόν, αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των καθηγητών.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρούμε κι άλλα site που έχουν καταχωρημένους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα. Γιατί κάποιος μαθητής να επιλέξει καθηγητή του Πανελληνίου Δικτύου Καθηγητών;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετά site που προβάλλουν καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα. Εμείς ξεχωρίζουμε από όλους για 4 λόγους: Αξιοπιστία, Κύρος , Ποιότητα και Οικονομία.

Η αξιοπιστία και το κύρος προκύπτει από τον έλεγχο που κάνουμε στους καθηγητές. Όταν επιλέγετε καθηγητή του δικτύου μας, είστε σίγουροι ότι πρόκειται για επαγγελματία, εγκεκριμένο από την εταιρεία μας. Σκεφτείτε ότι μια απρόσωπη αγγελία μπορεί να δημοσιεύσει ο οποιοσδήποτε, και κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από μια ανώνυμη αγγελία. Στο site μας είναι δημοσιευμένα τα βιογραφικά και οι φωτογραφίες των καθηγητών μας. Έτσι ξέρετε από πριν με ποιον θα κάνετε μάθημα.

Η ποιότητα εξασφαλίζεται από το επίπεδο των καθηγητών που γίνονται δεκτοί στο Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών. Είναι όλοι υποχρεωτικά κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι περισσότεροι είναι και κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών. Επίσης, λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν η επαγγελματική εμπειρία.

Η οικονομία έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της κοντινής απόστασης καθηγητή – μαθητή, αλλά και του ανταγωνισμού των καθηγητών του Δικτύου. Μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τιμές για το μάθημα που σας ενδιαφέρει στην περιοχή σας.

Επισκεφτείτε το: Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών Ιδιαιτέρων Μαθημάτων