Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠάτραςΘεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, την παντομίμα, το εκπαιδευτικό δράμα, τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, την άσκηση φωνής – λόγου, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα παιχνίδια ρόλων, τον αυτοσχεδιασμό, και τη δραματοποίηση, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται και να διοχετεύουν δημιουργικά την ενέργεια τους, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη τους, τα συναισθήματά τους και κυρίως η φαντασία τους!

Τα παιδιά εξωτερικεύουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές, αλλά μαθαίνουν και να εκφράζουν ελεύθερα την προσωπική τους άποψη.

Από την 1η Οκτωβρίου 2013, το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, για παιδιά και εφήβους, ανοίγει αυλαία και υποδέχεται τους φίλους του.

Στόχος της διδασκαλίας είναι οι συμμετέχοντες – μαθητές να επιτύχουν τα εξής:

– Να αγαπήσουν τη θεατρική τέχνη μέσω της συμμετοχής.

– Να αποκτήσουν την εμπειρία της ομαδικής εργασίας και να νιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού, της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ομαδικής δημιουργίας με άτομα της ίδιας ηλικίας.

– Να κατακτήσουν τον έλεγχο του σώματός τους, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς τους

– Να αποκτήσουν ικανότητα έκφρασης, ενεργοποίησης της φαντασίας και αυτοπεποίθηση μέσω της δημιουργίας.

– .Να αντιληφθούν το θέατρο ως ένα σύστημα συντελεστών, όπου ο καθένας είναι επιφορτισμένος με ένα ζωτικό ρόλο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, της παράστασης.

– Να καλλιεργήσουν την ικανότητα να αισθάνονται και να ασκούν παράλληλα κριτική στην τέχνη.

Τα τμήματα χωρίζονται κατά ηλικιακές ομάδες:

4-6 ετών, 6-9 ετών, 9-12 ετών και Εφηβικό Τμήμα.

Εγγραφές από 10 Σεπτεμβρίου.

Έναρξη μαθημάτων: 1η Οκτωβρίου 2013.

Εμψυχώτρια: Γιούλη Δούβου, θεατρολόγος- παιδαγωγός.

Πληροφορίες – Εγγραφές: 2610 623730, 6976 878104