Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος στο Μουσείο Ηρακλειδών: Σεμινάριο δημιουργικής γραφήςΟ Βαγγέλης Ραπτόπουλος στο Μουσείο Ηρακλειδών: Σεμινάριο δημιουργικής γραφής

«Η Τέχνη της Μυθοπλασίας»

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο διοργανώνει το Μουσείο Ηρακλειδών.

«Το σεμινάριο περιστρέφεται γύρω από τα μυστικά της τέχνης της μυθοπλασίας, με την έννοια ότι η δημιουργική διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο. Τουλάχιστον για μένα, ακόμα και μετά από δεκαεπτά δημοσιευμένα έργα μυθοπλασίας»

Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Σκοπός είναι ο σχηματισμός μιας ομάδας, που θα συζητάει και θα θίγει γραπτά τα διάφορα θέματα. Οι συμμετέχοντες γράφουν κείμενα, διαβάζουν και κριτικάρουν ο ένας τη δουλειά του άλλου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί και η ανάλυση κειμένων από την παγκόσμια και τη νεοελληνική λογοτεχνία.

Επίσης, στους συμμετέχοντες δίνονται Παραπομπές σε διάφορα κείμενα (δικά μου και άλλων), τα οποία συνήθως σχετίζονται με την ύλη του κάθε μαθήματος. Όπως τους δίνονται και Ασκήσεις, από τις οποίες θα πρέπει να γράψουν μία σε κάθε μάθημα. Τέλος, υπάρχουν και Προτεινόμενα βιβλία, που οι συμμετέχοντες μπορούν να διαβάσουν είτε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είτε μετά το πέρας του.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο στα είκοσί του. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και νουβέλες: «Η αυτοκρατορική μνήμη του αίματος», «Λούλα», «Mαύρος γάμος», «Η επινόηση της πραγματικότητας», «Χάσαμε τον Μπαμπά», «Φίλοι», «Η Μεγάλη Άμμος», «Η πιο κρυφή πληγή» κ.ά. Σπονδυλωτά έργα: «Έμμονες ιδέες», «Η γενιά μου», «Ιστορίες της Λίμνης». Μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας: «Ακούει ο Σημίτης Μητροπάνο;», «Η δική μου Αμερική», «Λίγη ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας», «Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας». Καθώς και μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους έλληνες συγγραφείς. «Τα τζιτζίκια» εκδόθηκαν στα αγγλικά, «Η απίστευτη ιστορία της πάπισσας Ιωάννας» στα ιταλικά. «Ο εργένης» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, τα «Διόδια» στην τηλεόραση. Συνολικά έχουν τυπωθεί περισσότερα από 250.000 αντίτυπα των βιβλίων του. Ιστοσελίδαvangelisraptopoulos.wordpress.com

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: κάθε Παρασκευή, ώρα 17:00-20:00

Ημερομηνίες: 11/10, 18/10, 25/10, 01/11, 08/11, 15/11, 22/11

Διάρκεια Σεμιναρίου: 21 διδακτικές ώρες (7 τρίωρες συναντήσεις)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ. – Παρ. 09:00-14:00)

τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697

email: [email protected]