Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 78ης ΔΕΘ: Στο επίκεντρο ο Πολιτισμός
Θέατρο, θερινός κινηματογράφος, αξιόλογα μουσικά σχήματα της πόλης, μοντέρνος χορός είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα προσφέρει το πολιτιστικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Στόχος της ΔΕΘ-Helexpo είναι να ανοίξει μια μεγάλη πολιτιστική «βεντάλια», ικανοποιώντας και τους πιο «απαιτητικούς».
Οι επισκέπτες της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων:
-Τη μουσικο-θεατρική παράσταση P.I.G.S. Revolution από μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους, στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στη θεατρική σκηνή (στον κήπο του κτιρίου διοίκησης της ΔΕΘ).
-Τις καθημερινές συναυλίες μουσικών σχημάτων της πόλης από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (19:30-21:30) στο πλαίσιο του Music Band Festival σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6.
-Τον θερινό κινηματογράφο, στον εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 1, όπου κάθε μέρα, από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και από τις 20:30 έως τις 22:00 θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του μεγάλου κινηματογραφιστή της πόλης, Νίκου Μπιλιλή, «Τα Επίκαιρα της Θεσσαλονίκης».
-Παιδικές παραστάσεις την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου («Πέταγμα του Ίωνα» και «Λάχανα και Χάχανα TheMusical») στη θεατρική σκηνή της ΔΕΘ.
-Την «Εβδομάδα Ποδηλάτου ΔΕΘ». Στο χώρο της Πλατείας ΧΑΝΘ θα είναι προς διάθεση ποδήλατα για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στην ΔΕΘ.
-Την εντυπωσιακή συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού. Σήμερα το απόγευμα μουσικό άρμα και καρναβαλιστές θα παρελάσουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (θα ξεκινήσουν στις 19:00 από την πύλη της ΧΑΝΘ). Αύριο το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει από τις 12:00-14:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
-Το BeachVolley, με συμμετοχή αθλητών και celebrities, με δύο αγώνες την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 78ης ΔΕΘ και έναρξη στις 17:30.
-Το εντυπωσιακό Ντουέτο Vertical Dance (ακροβατικός χορός σε τοίχο) από την Τετάρτη 11/9-Κυριακή 15/9 καθημερινά στις 19:45 στον τοίχο του περιπτέρου 9.
-Τα ριψοκίνδυνα νούμερα μιας μηχανής και τριών ακροβατών σε τεντωμένο σύρμα δεμένο μεταξύ του Περιπτέρου 7 και του Πύργου του ΟΤΕ (καθημερινά στις 19:00 και 21:00, ενώ τα δύο Σαββατοκύριακα και στις 12:30).
Κατά τη διάρκεια της 78η ΔΕΘ θα παρέχεται δωρεάν WI-FI για εκθέτες και επισκέπτες, ενώ με mobile εφαρμογή ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει από το smartphone του (Android & IOS), εκθέτες, εκθέματα, εκδηλώσεις κλπ.