Θεατρικές παραστάσεις 4 και 5 Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης Θεατρικές παραστάσεις 4 και 5 Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης 

Δύο θεατρικές παραστάσεις της τραγωδίας του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ» την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, σε μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου και μουσική Μιχάλη Γληνιαδάκη. Τα σκηνικά είναι του Μιχάλη Αγγελάκη, τα κοστούμια της Όλγας Σχοινά και οι φωτισμοί του Στέφανου Κομιανού. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Φωτεινή Φιλοσόφου (Κλυταιμνήστρα), Δανάη Καλαχώρα (Κασσάνδρα), Ζαχαρίας Ρόχας (Αγαμέμνων), Κώστας Κλάδης (Αίγισθος), Γιάννης Νικολαΐδης (Κήρυκας) και Χρήστος Κανέλλης (Φρουρός), ενώ στο Χορό συμμετέχουν οι Μανώλης Σκιαδάς, Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιώργος Χουσάκος και Δημήτρης Αποστόλου.  

Εισιτήρια προπωλούνται στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 10:00 έως 15:00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00). Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται: γενική είσοδος 15 ευρώ, και μειωμένο (ΑμεΑ, φοιτητές, άνεργοι, παιδικό) 10 ευρώ.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» δημιουργήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία γενικού εμπορίου Carrefour – Μαρινόπουλος και στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124.  Παρέχει είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λ.π. σε αδύνατες οικονομικά οικογένειες. Στη λίστα των δικαιούχων -η οποία ανανεώνεται κάθε έξι μήνες- συμμετέχουν 200 οικογένειες που επιλέγονται από Κοινωνικές Λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Συγκεκριμένα:

  • Σε οικογένειες με τέσσερα (4) και πλέον μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 250€ μηνιαίως.
  • Σε οικογένειες με τρία (3)μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 200€ μηνιαίως.
  • Σε οικογένειες με δυο (2)μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 150€ μηνιαίως.