«Χορεύουν οι ελέφαντες», Μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου«Χορεύουν οι ελέφαντες», Μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Σοφία Νικολαΐδου

«1948-1949: Ένας αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται, ξένοι διπλωμάτες επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.

Σχολικό έτος 2010-2011: Ένας μαθητής αρνείται να δώσει Πανελλαδικές. Ο αγαπημένος του καθηγητής του αναθέτει να ερευνήσει την παλιά υπόθεση. Ο πρώην άριστος μαθητής αρχίζει να ψάχνει.

Πόσο έτοιμοι είναι οι ενήλικες να ακούσουν τι έχει να πει;»

Το Χορεύουν οι ελέφαντες συνδυάζει ιστορία και επινόηση. Αναφέρεται στη δίκη και την καταδίκη του Στακτόπουλου, στον οποίο αποδόθηκε ο φόνος του αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ, έγκλημα που συντάραξε τη χώρα την περίοδο του Εμφυλίου. Παράλληλα, το βιβλίο χαρτογραφεί τη σύγχρονη καθημερινότητα στην Ελλάδα του 2011. Ιδίως στο σχολείο. Αποτυπώνει την ελληνική περιπέτεια, σε μια πόλη με πολλά και αιματηρά ιστορικά στρώματα, όπως η Θεσσαλονίκη.

Διάθεση: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου «ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ» θα παρουσιαστεί στο Μεταξοχώρι Αγιάς, την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, στις 9 μ.μ. στην στην πίσω αυλή του Παρθεναγωγείου. Διοργανωτές είναι το βιβλιοπωλείο «ΑΡΤΙΟΝ», ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με αφορμή το βιβλίο, η συγγραφέας συνομιλεί με τους εκπαιδευτικούς Βαγγέλη Τζιγκουνάκη και Αγλαΐα Σκανδάλου. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Μιλτιάδης Δάλλας».