Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Ένας ακόμη χώρος ανοιχτός για τους επισκέπτεςΑρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Ένας ακόμη χώρος ανοιχτός για τους επισκέπτες

Ένας νέος χώρος άνοιξε για τους  επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Πρόκειται για τον όροφο με τη μόνιμη συλλογή των αρχαιοτήτων των γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων από διάφορα μέρη της Κρήτης.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται σημαντικά έργα τέχνης που απεικονίζουν και αποτυπώνουν μορφές και όψεις από την επίσημη και ιδιωτική ζωή, τους θεσμούς, τη λατρεία και τις ταφικές πρακτικές από τη δωρική κοινωνία των πρώιμων ιστορικών χρόνων μέχρι τον πολιτισμικά σύνθετο ελληνορωμαϊκό κόσμο της ύστερης αρχαιότητας.

Εκτίθενται επίσης επιλεγμένα αντικείμενα από τις πρώην ιδιωτικές συλλογές Στυλιανού Γιαμαλάκη και Νικολάου Μεταξά όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ανατολή που χρονολογούνται από τα μινωικά έως τα νεώτερα χρόνια.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Επικοινωνία: Ξανθουδίδου 1, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο (Νομός Ηρακλείου) Τηλέφωνο: 2810 279000, 2810 279086, 2810 279087  Φαξ: 2810 279071 Email: [email protected]

Γ. Σ.