«Γραφτή και Δημοτική και το Γλωσσικό Ζήτημα στην Ελλάδα» του Karl Brugman. Δωρεάν e-book, Εκδόσεις schooltime.gr«Γραφτή και Δημοτική και το Γλωσσικό Ζήτημα στην Ελλάδα»

Συγγραφέας: Karl Brugman

Μετάφραση: Λέκας Αρβανίτης

Ψηφιακή έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr

«Η ζωντανή γλώσσα ενός λαού αδιάκοπα όλο ξετυλίγεται και μεταμορφώνεται. Όσο δεν καταντά σκλάβα γραφτής, αμπόδια άξια λόγου, καταστρεπτικά του σκοπού της ως μέσου ανταλλαγής στοχασμών, δεν προβάλλουνε. Γιατί κάθε ώρα και στιγμή αναγκαστικά ως προς αφτό το σκοπό της δοκιμάζεται η γλώσσα, κι’ ό,τι σκουριασμένο τον ενοχλεί καιρό πολύ δε φελά· με το θάνατο συνήθως των μερικών που το διαφεντέβουν ξαφανίζεται κι’ αφτό μοναχό του…»

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf:

Λήψη αρχείου

 

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν.

 

schooltime.gr

Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2011 ως χώρος συλλογής και διάθεσης ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με ελεύθερη διανομή. Σήμερα, αποτελεί έναν διαδικτυακό πολυχώρο εκπαιδευτικής – πολιτισμικής θεματολογίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού, που παρέχει στους επισκέπτες του ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερους από 700 τίτλους ψηφιακών βιβλίων, αρχείων και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.

Τον Απρίλιο του 2013 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις schooltime.gr με σχέδιο δράσης την έκδοση ψηφιακών βιβλίων ελεύθερης και δωρεάν διαμοίρασης.