«Όσα ποτέ δεν είπαμε»: Νία Μαγγέλου«Όσα ποτέ δεν είπαμε»: Νία Μαγγέλου

Συγγραφείς: Δ. Νίκου, Ε. Αμανατίδου, Τ. Αγγελίδης – Γκέντζος, Χ. Λουλοπούλου

«Γνωρίζονται από παιδιά. Δυο γυναίκες, ένας άντρας, η ταλάντωση από τη φιλία στον έρωτα και το μεταξύ τους χάος. Χαώδεις είναι οι σχέσεις του Τάσου Καλαβρυνού, της Χρύσας Παπαστάμου και της Ευρυδίκης Ζησίμου. Πλησιάζοντας το κλείσιμο της έκτης δεκαετίας της ζωής τους, φέρνουν σε έναν ιδιότυπο ξενώνα βαλίτσες όχι μόνο με προσωπικά αντικείμενα, αλλά και απωθημένα, μυστικά, πάθη. Γυαλιστερές ιστορίες, επιστολές, παλιά ημερολόγια και μια συνέντευξη σε εκκρεμότητα.

Βραδιά γενεθλίων της Χρύσας κι όλοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ξεχωριστή ημερομηνία. Όλοι; Όχι, γιατί η Ευρυδίκη αποφασίζει πως είναι η ευκαιρία να κινήσει για μία ακόμη φορά τα νήματα στις ζωές τους. Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Η καρδιά της Χρύσας την προδίδει και κλέβει τη στημένη παράσταση. Στο δωμάτιο της ιδιωτικής κλινικής, αρχίζει να ξεδιπλώνεται μια νέα οπτική της πραγματικότητας καθώς ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δελής δηλώνει παρών στη ζωή των τριών ηρώων.

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα, ένα μυθιστόρημα σαν τη ζωή…»

Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου 2011, όταν τέσσερις φίλοι ένωσαν τις γραφές τους, βάζοντας στοίχημα πως θα τα καταφέρουν και θα αποδείξουν πως όλα γίνονται.

Ο Δημήτρης Νίκου, η Ευρυδίκη Αμανατίδου, ο Τάσος Αγγελίδης – Γκέντζος και η Χρύσα Λουλοπούλου έγιναν Νία Μαγγέλου (το αρκτικόλεξο από τα αρχικά των επιθέτων τους) και δημιούργησαν το «Όσα ποτέ δεν είπαμε». Ένα μυθιστόρημα σε δέκα κεφάλαια, με τέσσερα μέρη το καθένα, κείμενα που γεννήθηκαν και ενηλικιώθηκαν τελικά μέσα από το διαδίκτυο, το ίδιο αυτό μέσο που τους έφερε κοντά. Πολλή αγωνία, κούραση, πολλές διορθώσεις, ατέλειωτες ώρες σε κουβέντα στο τηλέφωνο ή κατ’ ιδίαν, άγχος, αλλά και μαγευτικά ταξίδια σε έναν ονειρικό τόπο όπου τέσσερις διαφορετικές πένες ενώθηκαν.

Το αποτέλεσμα, ένα δομημένο μυθιστόρημα που ήρθε να αποδείξει πως στη φιλία δεν υπάρχουν μαρκίζες, αλλά τον πρώτο λόγο έχει η πίστη, η εμπιστοσύνη και η υπομονή.

Το μυθιστόρημα «Όσα ποτέ δεν είπαμε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.