«Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή: Πρωτότυπο κείμενο. Δωρεάν e-book με ελεύθερη διανομή«Φιλοκτήτης» , πρωτότυπο κείμενο

Σοφοκλής

(Δωρεάν e-book με ελεύθερη διανομή)

Ο Φιλοκτήτης είναι τραγωδία του Σοφοκλή που αποτελείται από 1.471 στίχους, με κεντρικό πρόσωπο τον ομώνυμο ομηρικό ήρωα. Παρουσιάστηκε στα Διονύσια το 409 π.Χ.

Η υπόθεση του έργου

Ο Νεοπτόλεμος και ο Οδυσσέας απήγαγαν τον Φιλοκτήτη, για να τον μεταφέρουν από τη Λήμνο στην Τροία σύμφωνα με την Μαντεία του Έλενου. Ο Κάλχας φανέρωσε στους Έλληνες ότι ο Έλενος γνώριζε τους χρησμούς που θα βοηθούσαν στην άλωση της Τροίας, γι’ αυτό ο Οδυσσέας του έστησε ενέδρα και τον συνέλαβε. Το έργο διαδραματίζεται στη Λήμνο. Ο χορός αποτελείται από γέροντες ναύτες του Νεοπτόλεμου. Ο μύθος δραματοποιήθηκε και από τον Αισχύλο. Η τραγωδία διδάχθηκε, όταν ήταν άρχων ο Γλαύκιππος. Ο Σοφοκλής πήρε το πρώτο βραβείο.

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf:

 

Λήψη αρχείου

 

Επιμέλεια ψηφιακής έκδοσης: Εκδόσεις schooltime.gr

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν.

 

schooltime.gr

Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2011 ως χώρος συλλογής και διάθεσης ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με ελεύθερη διανομή. Σήμερα, αποτελεί έναν διαδικτυακό πολυχώρο εκπαιδευτικής – πολιτισμικής θεματολογίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού, που παρέχει στους επισκέπτες του ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερους από 700 τίτλους ψηφιακών βιβλίων, αρχείων και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.

Τον Απρίλιο του 2013 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις schooltime.gr με σχέδιο δράσης την έκδοση ψηφιακών βιβλίων ελεύθερης και δωρεάν διαμοίρασης.