«47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» της Μαρίας Αθανασίου«47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας»

Γράφει η Μαρία Αθανασίου

Καλό μήνα φίλοι και φίλες! Επιτέλους ήρθε το καλοκαιράκι! Η διάθεση μας ανεβαίνει και οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο πολλαπλασιάζονται! Αυτή τη φορά θα σας μιλήσω για έναν ξεχωριστό θεσμό της πόλης μου και της ευρύτερης περιοχής, την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το δεύτερο μισό του Μαΐου.

Στις 18 Μαΐου η Π.Ε.Λ. υποδέχτηκε για άλλη μια φορά το κοινό της για μία ολόκληρη εβδομάδα. Φέτος ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη, καθώς κατάφερα επιτέλους να πάω την ημέρα των εγκαινίων!!! Σάββατο βραδάκι ήμουν εκεί. Ξεκίνησα από τον υπαίθριο χώρο, όπου ήταν σταθμευμένα τα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων και αφού μπήκα σε αρκετά, συνέχισα βγάζοντας φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα – αντίκες! Με το τελευταίο ξετρελάθηκα! Σειρά είχαν τα τρία μεγάλα κτίρια, τα οποία φιλοξενούσαν επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, οργανώσεις, συλλόγους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης! Εκεί μπορούσε να δει, να ενημερωθεί ή και να αγοράσει κανείς ό,τι ήθελε! Ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, είδη για το σπίτι, τοπικά προϊόντα, αξεσουάρ, παπούτσια, εντοιχιζόμενες πόρτες, σόμπες pellet, ποδήλατα ακόμα και τον παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων! Και μην ξεχνάμε τις υπέροχες φωτογραφίες της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας και τις καταπληκτικές δημιουργίες των Εικαστικών Εργαστηρίων. Για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά υπήρχε φυσικά το λούνα παρκ! Κάθε μέρα γινόταν κι ένα διαφορετικό happening ενώ ξεχωριστή νότα έδωσε φέτος το auto show με τα live crash test!

Τι να σας λέω…. Ήταν μία πανδαισία χρωμάτων, ανθρώπων και προϊόντων! Όλοι μαζί εκθέτες και επισκέπτες για ένα κοινό σκοπό, την τόνωση της εμπορικής κίνησης και την ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών! Επομένως, αν στην πόλη σας ή κάπου εκεί γύρω διοργανώνεται κάποια έκθεση, μη διστάσετε να την επισκεφτείτε! Θα περάσετε όμορφα και θα βγείτε κερδισμένοι! Πιστέψτέ με! Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

 Τα άρθρα της κ. Μαρίας Αθανασίου διατίθενται, πλην ειδικής αναφοράς, με άδεια Creative Commons (Αναφορά δημιουργού-ιστοχώρου δημοσίευσης-άδειας διανομής, παροχή ενεργού συνδέσμου στο αρχικό άρθρο, μη εμπορική χρήση, όχι παράγωγα έργα). Δείτε περισσότερα άρθρα στη στήλη μας «Miss Πόλι» με τη Μαρία Αθανασίου.

 

Η Μαρία Αθανασίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Πραγματοποίησε το όνειρό της σπουδάζοντας κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Πνεύμα ανήσυχο διαρκώς ψάχνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην επιστήμη της. Επιθυμία της είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα φιλολογικά μαθήματα, που μερικές φορές φαίνονται τόσο βαρετά, και ν’ αναδείξει τους μικρούς θησαυρούς της γλώσσας και της λογοτεχνίας μας.