Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2013Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2013: Η συμμετοχή των Εκδόσεων Σαΐτα 

Οι Παιδικές και Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης γέμισαν χαρούμενες παιδικές φωνές και λαμπερά χαμόγελα. Ο λόγος; Οι εκδηλώσεις, οι δράσεις και οι παρουσιάσεις που υλοποιήθηκαν στις Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2013 που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου.

Μερικές από αυτές τις δράσεις σχεδίασαν και υλοποίησαν οι Εκδόσεις Σαΐτα, δίνοντας πολλά ερεθίσματα στους περισσότερους από τους 200 μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτές. Η δημιουργική γραφή, η φιλαναγνωσία, η δύναμη της αλληλοβοήθειας, η φιλία, η προσφορά, η αλληλεγγύη ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία ευαισθητοποιήθηκαν οι μαθητές.

Οι 12 δράσεις που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι Εκδόσεις Σαΐτα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2013» αφορούσαν τα ψηφιακά βιβλία: «Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες» (Μαρία Χατζή, 2013), «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» (Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης, 2012), «Το αεράκι και η καμινάδα» (Ευρυδίκη Αμανατίδου, 2012), «Ο ήλιος που έχασε το δρόμο του» (Ευρυδίκη Αμανατίδου, 2012) και «Ο μαγικός σελιδοδείκτης» (Ηρακλής Λαμπαδαρίου, 2012).