«Θάνατος, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας» της Ευτυχίας Κανάρη, από τις Εκδόσεις Σαΐτα«Θάνατος, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας»

Συγγραφέας: Ευτυχία Κανάρη

Εκδόσεις Σαΐτα

Σύντομη περίληψη

Με φόντο πότε έναν «μυστικό» ανθόκηπο και πότε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, με σύμβολο πάντοτε ένα παράξενο αγριολούλουδο – για την ευτυχία μαζί και τη δυστυχία, για την πίστη μαζί και την προδοσία. Μέσα από αλλεπάλληλα ταξίδια ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν, ο Άγγελος προσπαθεί να συλλάβει τους συνειρμούς, τα νοήματα, τις συμπτώσεις, τα παιχνίδια της μοίρας, τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρε ο ίδιος κι εκείνων που πήραν άλλοι για αυτόν.

Όταν ο Θάνατος παύει να είναι απλά μια λέξη ή ένα γεγονός και γίνεται μια «εποχή», παίρνοντας τη θέση της εποχής εκείνης που έπνιξε μέσα στα χέρια της την παιδικότητα, τη γαλήνη, την ισορροπία, την πίστη, την υπομονή… Όταν ο Θάνατος ξεκινάει σαν κατάρα και καταλήγει σαν ευχή. Όταν ο άνθρωπος βιώνει την ύπαρξή του σαν ένα μικρό παιχνιδάκι στα χέρια του Θεού του.

Ώσπου καταλήγει σπασμένος…

Συντελεστές

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ευτυχία Κανάρη

Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Η Ευτυχία Κανάρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου του 1982 και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα, αφιερώνοντας κάποια έτη διαμονής σε αθηναϊκές γειτονιές. Εργάστηκε πίσω από γραφεία επί επτά χρόνια. Παράλληλα μαθήτευσε περιστασιακά σε διάφορους τομείς της τέχνης, όπως ζωγραφική και μουσική, όμως αυτό που δεν εγκατέλειψε ποτέ είναι η συγγραφή.

Έχει βραβευτεί για τη συμμετοχή της σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει ολοκληρώσει έργα όπως το μυθιστόρημα «Θάνατος, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας», τα θεατρικά «Παρούσες απουσίες», «Κανείς δεν πάει πουθενά», «Γκέργκι – η Γη των ξεριζωμένων», «Αίτημα θανάτου», ποιητικά όπως το «27», «Σε σκότωσα», «Χαμένος Ήλιος», «Υπόγεια (ως ουσιαστικό, ως επίθετο, ως επίρρημα)» κ.α.

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf:

Λήψη Αρχείου

 

Το ψηφιακό βιβλίο «ταξιδεύει» ελεύθερα στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons.

Ιστότοπος βιβλίου: Εκδόσεις Σαΐτα