«Το ομότιμο μανιφέστο» Βασίλης Κωστάκης, από τις βορειοδυτικές εκδόσεις«Το Ομότιμο Μανιφέστο»

Συγγραφέας: Βασίλης Κωστάκης

Βορειοδυτικές εκδόσεις

«…Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα;

Το Ομότιμο Μανιφέστο ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα: Μια πανδαισία ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει.

Γιατί είναι πολύ πιθανότερο κάποιος να (συν)δημιουργήσει το μέλλον, παρά να το προβλέψει…»

Δείτε το άρθρο της Ευρυδίκης Αμανατίδου για το «Ομότιμο Μανιφέστο».

Ο Βασίλης Κωστάκης (PhD, MSc, MA), οικονομολόγος, είναι επιστημονικός συνεργάτης πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στη μελέτη της παραγωγής πληροφορίας αλλά και της τρισδιάστατης εκτύπωσης, εξετάζοντας τις δυνατότητες των συνεργατικών μοντέλων παραγωγής. Δημοσιεύει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, δίνει διαλέξεις και συμμετέχει σε ακτιβιστικές δράσεις σχετικές με την ομότιμη προοπτική.

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf:

 

Λήψη Αρχείου

 

 

Ιστότοπος βιβλίου: βορειοδυτικές εκδόσεις

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διατίθεται με άδεια Creative Commons

 

 

Οι βορειοδυτικές εκδόσεις έχουν έδρα τα Ιωάννινα και προσανατολισμό προς το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα.

«…Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους συγγραφείς και να εκδώσουμε αξιόλογα έργα που θα φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες. Επιθυμώντας να μείνουμε εναρμονισμένοι με την εποχή και τις εξελίξεις (και αν είναι δυνατό, να τις επιταχύνουμε και να τις διευρύνουμε), διαθέτουμε τα e-books όλων των έντυπων τίτλων μας δωρεάν και τα βιβλία μας κυκλοφορούν με άδειες creative commons…»