«Βόλτα στην Αθήνα από ψηλά!!!», της Μαρίας ΑθανασίουΒόλτα στην Αθήνα από ψηλά!!!

Γράφει η Μαρία Αθανασίου

11 και κάτι το πρωί ανεβαίνω στο διώροφο κόκκινο λεωφορειάκι από την πλατεία Συντάγματος, φορώ τ’ακουστικά μου και απολαμβάνω την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.Τι να σας πρωτοπώ; Κάθε στάση κι ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Πλάκα, Ακρόπολη, Στήλες του Ολυμπίου Διός, Παναθηναϊκό Στάδιο, Εθνικός Κήπος, Αρχαιολογικό Μουσείο, πλατεία Καραϊσκάκη, Μοναστηράκι, Θησείο, Βαρβάκειος Αγορά, πλατεία Κοτζιά….Όμορφες εικόνες, παλιές γειτονιές, πολλά νεοκλασικά κτίρια, χριστουγεννιάτικος στολισμός, κίνηση, φανάρια, περαστικοί…Πόσο ωραία είναι όλα, όταν τα βλέπεις από ψηλά!!! Για 1.30 ώρα είμαι πανευτυχής! Επιτέλους ξεφεύγω από τη μιζέρια της καθημερινότητας. Μόνο που δεν προλαβαίνω να κάνω το tour του Πειραιά και στενοχωριέμαι. Ευκαιρία, όμως, να το κάνετε εσείς και να μου στείλετε τις εντυπώσεις σας.

Εναλλακτική πρόταση για όλους εσάς (Αθηναίους και μη)! Τολμήστε το και θα με θυμηθείτε!!! Θα νιώσετε τουρίστες στην ίδια σας την πόλη!Και το πιο σημαντικό – μπορείτε να κατεβείτε σε όποια στάση θέλετε, να επισκεφτείτε το μουσείο / χώρο και να επιβιβαστείτε με την άνεσή σας στο επόμενο λεωφορείο. Ένα καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη είναι ό,τι πρέπει!

Αυτά φίλοι μου για τον Ιανουάριο! Μέχρι την επόμενη ανάρτηση να περνάτε όμορφα και δημιουργικά! Καλή χρονιά σε όλους σας!!!

 

 Τα άρθρα της κ. Μαρίας Αθανασίου διατίθενται, πλην ειδικής αναφοράς, με άδεια Creative Commons (Αναφορά δημιουργού-ιστοχώρου δημοσίευσης-άδειας διανομής, παροχή ενεργού συνδέσμου στο αρχικό άρθρο, μη εμπορική χρήση, όχι παράγωγα έργα). Δείτε περισσότερα άρθρα στη στήλη μας «Miss Πόλι» με την Μαρία Αθανασίου.

 

Η Μαρία Αθανασίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Πραγματοποίησε το όνειρό της σπουδάζοντας κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Πνεύμα ανήσυχο διαρκώς ψάχνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην επιστήμη της. Επιθυμία της είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα φιλολογικά μαθήματα, που μερικές φορές φαίνονται τόσο βαρετά, και ν’ αναδείξει τους μικρούς θησαυρούς της γλώσσας και της λογοτεχνίας μας.