«Το αεράκι και η καμινάδα» της Ευρυδίκης Αμανατίδου, από τις Εκδόσεις Σαΐτα«Το αεράκι και η καμινάδα»

Συγγραφέας: Ευρυδίκη Αμανατίδου

Εκδόσεις Σαΐτα

Σύντομη περίληψη

Όλοι το περιμένουν αυτό το χαρούμενο, δροσιστικό αεράκι. Να τρέξει, να πετάξει, να φυσήξει. Κι αυτό βιάζεται πολύ. Τα όνειρα και τα ταξίδια το καλούν. Ώσπου…

Εκείνη έχει φορεσιά κόκκινη με περίεργα σχέδια και ένα μαύρο τριγωνικό καπέλο. Μια καμινάδα ξεχωριστή. Όμορφη αλλά φαντασμένη.

Συναντιούνται ή καλύτερα το αεράκι πέφτει επάνω της. Και τότε, όλα αλλάζουν.

Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την προσφορά, τον σεβασμό και την αγάπη. Αλλά και μια αλληγορία για το διαφορετικό και πόσο εύκολο είναι μία λέξη ή μία κίνηση να φέρει ένα χαμόγελο ή ένα δάκρυ…

Συντελεστές

Εικονογράφηση-Εξώφυλλο: Απολλώνια Παραμυθιώτη

Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Κατεβάστε το αρχείο σε μορφή pdf:

Λήψη Αρχείου

 

Το ψηφιακό βιβλίο «ταξιδεύει» ελεύθερα στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons.

Ιστότοπος βιβλίου: Εκδόσεις Σαΐτα 

 

Η Ευρυδίκη Αμανατίδου 

Ζει στην Αθήνα, ακόμη κι όταν βρίσκεται στον κόσμο της μαζί με τον άλλο της εαυτό, την Ερίλια. Παρά το ότι σπούδασε νομικά, της αρέσει να παίζει με τις λέξεις, τα χαρτιά και τα μολύβια. Για του λόγου το αληθές, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα μυθιστορήματά της και το παιδικό θεατρικό έργο «ένα καπέλο για τον καθηγητή» που βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έργα της που έχουν εκδοθεί: “ένα καπέλο για τον καθηγητή”, Δελφίνι 1993 “στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί”, Βασιλείου 2006 “Σιωπηλή πέτρα”, Μίνωας 2007 “Η ακριβή ανάσα του νερού”, Μίνωας 2009 “Ο φύλακας στο φάρο”, Μίνωας 2011 “Η Πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα”, «Το αεράκι και η καμινάδα», «Ο ήλιος που έχασε το δρόμο του» Σαΐτα 2012.