«Χτυπούν την πόρτα δεκατρείς», ένα νέο τεκμηριογράφημα | ντοκυμαντέρ από την Αθηνά Κρικέλη«Χτυπούν την πόρτα δεκατρείς»

Τεκμηριογράφημα | ντοκυμαντέρ από την Αθηνά Κρικέλη

Με ένα νέο τεκμηριογράφημα | ντοκυμαντέρ έρχεται τον Ιανουάριο η διεθνώς αναγνωρισμένη δημοσιογράφος-σκηνοθέτιδα της Νέας Υόρκης Αθηνά Κρικέλη να προσεγγίσει με το δικό της δημοσιογραφικό πρίσμα, την ιστορία , το πρίν και το μετά της φονικής έκρηξης πού εγινε τον Ιούλιου του 2011 στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης της Κύπρου.

Η ανατίναξη ενός περίεργου φορτίου ταρακούνησε τα θεμέλια της Ναυτικής Βάσης, του Ηλεκτροδοτικού σταθμού που βρισκόταν ακριβώς δίπλα, αλλά και τα θεμέλια της χώρας. Τα γυρίσματα διήρκησαν 3 μήνες όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες απο 35 συνεντεύξεις με σκοπό να μπορέσει ο τηλεθεατής να παρακολουθήσει τις κινήσεις και τα γεγονότα πρίν αλλά και μετά την έκρηξη. Τραγικός απολογισμός της έκρηξης: Σκοτώθηκαν 13 και τραυματίστηκαν 62.

Το τεκμηριογράφημα αυτό είναι μια προσπάθεια να καταγραφεί η θυσία των 13 ανθρώπων αλλά και η αδιαφορία πολλων πρίν και μετά. “Είναι το δυσκολότερο τεκμηριογράφημα – δηλώνει η δημοσιογράφος/σκηνοθέτιδα Αθηνά Κρικέλη. Οχι μόνο λόγω της θεματολογίας, αλλά διότι πολλοί προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές ώστε να είναι πράγματι ένας αγώνας δρόμου – αν θέλετε – χαμηλών τόνων και γρήγορων κινήσεων για να μη μας πιάνουν τα γραφειοκρατικά γρανάζια. Σίγουρα από τα 26 ντοκυμαντέρ που έχω κάνει μέχρι τώρα αυτό με στιγμάτισε και με σημάδεψε. Με στιγμάτισε γιατί γνώρισα μια πολύ άσχημη πλευρά της Κύπρου και με σημάδεψε γιατί την ίδια στιγμή συνάντησα τους πιο όμορφους Ελληνες”

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2013, ( μια ημερομηνία που επέλεξε η ίδια η Αθηνά Κρικέλη τιμώντας τα 13 θύματα), στο Θέατρο Ζήνα Πάλας της Λευκωσίας. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο στη Λεμεσό στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2013 ενώ θα προβλήθεί και στα αμερικανικα κανάλια μόλις ολοκληρωθεί ο υποτιτλισμός.

Για πληροφορίες:

Ellopia Media Group

Kaufman Astoria Studios

34-12 36str suite 123

Astoria NY 11106

17187104522