Πανελλαδικές: Σχολιασμός των σημερινών Θεμάτων στη Βιολογία 

Σχολιασμός των Θεμάτων στη Βιολογία Προσανατολισμού

Tα σημερινά θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού, παρουσιάζουν ορισμένες δυσκολίες αλλά  οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια. Συγκεκριμένα, στο Θέμα Α χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της σωστής απάντησης, διότι απαιτείται σε  βάθος κατανόηση της ύλης. Στο Θέμα Β παρατηρούμε και φέτος την αντικατάσταση των θεμάτων ανάπτυξης με θέματα σύντομης αιτιολόγησης που εξετάζουν την κατανόηση και την κριτική  σκέψη, αλλά δεν εμφανίζουν μεγάλη δυσκολία. Αντίθετα, απαιτητικότερο είναι το Θέμα Γ και  συγκεκριμένα το ερώτημα Γ2 που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τους υποψηφίους. Τέλος, στο  Θέμα Δ που εμπεριέχει τρεις ξεχωριστές ασκήσεις, οι εξεταζόμενοι χρειάζεται να διερευνήσουν  όλες τις δυνατές περιπτώσεις που απορρέουν από τα δεδομένα της κάθε άσκησης.

Συνολικά, τα θέματα δεν ευνοούν τους μαθητές που απλώς αποστηθίζουν την ύλη, αλλά εκείνους  που έχουν κατανοήσει τους βιολογικούς μηχανισμούς σε βάθος και μπορούν να εφαρμόσουν τθεωρία σε πληθώρα ασκήσεων διαφορετικού τύπου.

Γαρυφαλλίδης Σταύρος, Δημάκου Σοφία

Δείτε ΕΔΩ τα σημερινά θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις

«Μεθοδικό» Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

Τηλ. 210 99 40 999Τηλ. 210 96 36 300
Αργυρούπολη:
Βουλιαγμένης & Κύπρου 2
Γλυφάδα:
Γούναρη 199 & Ιλίου

……………………………………………………..

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις λίγο μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά, από τις 7/6, τα θέματα των εξετάσεων και οι λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018: εδώ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε ακόμα

Πανελλαδικές 2018: Θέματα & Απαντήσεις Βιολογίας Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας