Το ταξίδι του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέως Άννας Παχή με τίτλο «Αντρών εγχΟιρίδιον», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο με θετικά σχόλια αλλά και υψηλές πωλήσεις. Τη συναντήσαμε για να μάθουμε κι εμείς ποιους τύπους ανδρών μάς αποκαλύπτει στο βιβλίο της αλλά και πολλά ακόμη γύρω από τις ιδιότητές της και τις δράσεις της.

Το τελευταίο σου βιβλίο έχει τίτλο «Αντρών Εγχοιρίδιον». Σίγουρα οι άντρες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Ποιοι είναι οι τύποι αντρών που παρελαύνουν και ποιος είναι ο στόχος του βιβλίου;

Στο Εγχοιρίδιο θα βρείτε ενδεικτικά τους Ξερόλα, Μπήχτη, Χούφταλο, Σφίχτερμαν και άλλους πολλούς. Το βιβλίο γράφτηκε ως ‘οδηγός’ προβληματικών συμπεριφορών που όλοι βλέπουμε, αλλά αρνούμαστε να παραδεχτούμε, με συναισθηματικό συνήθως κόστος. Στόχος είναι να βγουν οι παρωπίδες και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Άνδρες και γυναίκες, δεν το ξεχωρίζω.

Ποιος από τους τύπους αντρών που αναφέρεις είναι για σένα ο πιο «επικίνδυνος», ώστε να υποκύψεις στη γοητεία του;

Αυτό είναι ανάλογο με τη φάση στην οποία βρίσκομαι – και συμβαίνει με τον κάθε άνθρωπο υποθέτω. Πάντως, ο μεγάλος έρωτας παραμένει ο «Μποέμ».

Πώς μπήκε στη ζωή σου η συγγραφή βιβλίων;

Υπήρχε πάντα, από τότε που έμαθα να γράφω και διάβασα το πρώτο παραμύθι. Έβγαινε σε δόσεις από την εφηβεία μου ακόμη με ποιήματα, διηγήματα και μικρές νουβέλες. Τώρα πια εκφράζεται ολοκληρωμένα.

Το «Αντρών Εγχοιρίδιον» είναι το δεύτερο σου βιβλίο. Ποιο ήταν το πρώτο σου και τι θέμα είχε;

Λέγεται «Το έπος των Gpeleαίων» και πρόκειται για την κρυμμένη ιστορία του κόσμου που επιτέλους βγήκε στο φως! Δίνονται απαντήσεις σε πολλά μυστήρια, όπως αυτό των Βερμούδων για παράδειγμα. Το «έπος» είναι καθαρή φαντασία, οργιώδης μάλιστα. Θέλω να δηλώσω – καθώς με ρωτούν συχνά – το έγραφα εντελώς νηφάλια, ούτε καφέ δεν έπινα!

Παράλληλα αρθρογραφείς και παίρνεις κι εσύ συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα iart.gr. Ποια είναι τα αγαπημένα σου θέματα; Ποιες είναι οι δυσκολίες μιας συνέντευξης;

Το iart.gr δημιουργήθηκε από τους Ανδρέα Μπαζαίο, Σπύρο Πλουμίδη κι εμένα, ως χώρος που θα αναδείκνυε πράγματα που δε βρίσκουν εύκολα δημόσιο βήμα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει κάμποσα σε αυτόν τον τομέα. Αγαπώ το ίδιο τα θέματα τέχνης και τα κοινωνικά. Είναι  απόλυτα συνδεδεμένα, δε μπορεί η τέχνη να υπάρξει χωρίς τον άνθρωπο κι ο άνθρωπος να ζει χωρίς να δημιουργεί τέχνη.  Όσον αφορά στις συνεντεύξεις, τις λατρεύω! Γνωρίζω ανθρώπους με πάθος για αυτό που κάνουν και χαίρομαι που το μοιράζονται. Είναι δύσκολο να σε εμπιστευθούν, καθώς οι περισσότεροι έχουν δει τα λόγια τους να διαστρεβλώνονται. Είμαι πολύ προσεκτική σε αυτό και το εκτιμούν. Έτσι, μου μιλούν ειλικρινά κι αυτό με κάνει περήφανη.

Μέσα από την ενασχόλησή σου στο διαδίκτυο πόσο σημαντικό είναι σήμερα, γιατί έχει δεχτεί αρκετούς αφορισμούς.

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την προσφορά του στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση. Όπως όλα όμως, χρειάζεται κριτική ματιά. Σαν το μαχαίρι. Το χρησιμοποιείς για να κόψεις ψωμί, αλλά και λαιμούς! Το τι θα κάνεις, είναι στο χέρι σου. Δε φταίει το μαχαίρι.  Οπωσδήποτε, δεν πιστεύω σε αφορισμούς, δεν προσφέρουν τίποτα.

Μια ακόμα αγάπη σου είναι το ραδιόφωνο. Ποιες πτυχές σου ικανοποιεί;

Το ραδιόφωνο είναι μικρόβιο που δεν σε αφήνει ποτέ. Συνδυάζει την αγαπημένη μουσική με την επικοινωνία.Υπάρχει πάντα μυστήριο, ποιός σε ακούει, γιατί. Μιλώ στο μικρόφωνο όπως μιλώ στον καλύτερό μου φίλο. Ελεύθερα και με αγάπη.  Μπορείτε να με ακούτε κάθε Δευτέρα, 20:00 – 22:00 στον www.activeradio.studio

Αν έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα στις δραστηριότητες σου μονάχα μια, ποια θα ήταν τελικά εκείνη που νικά τις άλλες στα σημεία;

Το ραδιόφωνο και η συγγραφή. Αν χρειαζόταν η έσχατη επιλογή, δεν μπορώ να ζω χωρίς να γράφω.  

Τελειώνοντας, ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα ως συγγραφέας ;

Τα δυο πρώτα βιβλία είναι χιουμοριστικά. Στο επόμενο, δοκιμάζω τις δυνάμεις μου σε μια αστυνομική ιστορία. Ελπίζω να κερδίσω το στοίχημα. 

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

*Αποκλειστική Συνέντευξη της Άννας Παχή στο schooltime.gr

Συνεντεύξεις Βιβλίο # Πολιτισμός

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Το νέο βιβλίο της Άννας Παχή «Αντρών εγχΟιρίδιον»