Ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., που αφορά στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει αλλαγές στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της ΥΑ 1940/19-01-2018(Β΄ 310) με θέμα: « Τροποποίηση της αριθμ. 8440/2011(Β΄ 318) υπουργικής απόφασης «Καθορισμός λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών», έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρεί ότι οι τροποποιήσεις που προβλέπει η παραπάνω ΥΑ για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών κινούνται σε σωστή κατεύθυνση.
  2. Η αύξηση του αριθμού των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές των Δήμων, καθώς και η συμμετοχή Διευθυντών/Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων σε αυτές, θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη λειτουργία τους αλλά και στην πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων, αφού ως γνωστόν, πολλοί Δήμοι δεν τηρούσαν τα όσα προέβλεπε η ΥΑ 8440/2011(Β΄ 318) για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.
  3. Η δυνατότητα και του Υποδιευθυντή του σχολείου για ανάληψη χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό της σχολικής μονάδας, καθώς και η δυνατότητα χορήγησης κωδικών χρήσης του συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής στον Διευθυντή και Υποδιευθυντή από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός, θα συμβάλει στην αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  4. Τέλος, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα  σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να  απαλλάσσονται οι εκπαιδευτικοί μέλη των Σχολικών Επιτροπών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους, αφού δεν διαχειρίζονται χρήματα  και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περίπτωση μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης αυτών και των οικογενειών τους εξαιτίας της συμμετοχής τους στις Σχολικές Επιτροπές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  –  Τηλέμαχος Κουντούρης
Ο Γεν. Γραμματέας – Νικόλαος  Μακεδών

• Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα