Κάποιοι πρέπει να μάθουν ανάγνωση…

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αλλά και σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά στα social media, που αναπαράχθηκε από ΜΜΕ, για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν τις επιτροπές για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα Ευρωπαϊκά σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει:

Ποιος είπε ότι η ικανότητα της ανάγνωσης είναι δεδομένη σε πολιτικούς και δημοσιογράφους και ότι μόνο τα πρωτάκια του Δημοτικού την έχουν ανάγκη;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γλωσσική επάρκεια, παρά μόνο μια απλή ανάγνωση για να δουν ότι το Υπουργείο όρισε τριμελή επιτροπή με τρία μέλη για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και όχι πέντε μέλη για τριμελή επιτροπή!

Δηλαδή, τα μέλη (συνολικά πέντε) είναι διαφορετικά στην τριμελή επιτροπή για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από εκείνα της επίσης τριμελούς επιτροπής των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού και στις δύο επιτροπές το ένα μέλος είναι κοινό.

Το ίδιο ισχύει και ως προς τις υπόλοιπες επιτροπές που αναφέρονται στο ΦΕΚ το οποίο ο κ. Μαυρωτάς, καθηγητής του ΕΜΠ, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει, εκθέτοντας πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον εαυτό του.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της άλογης κριτικής που εκπορεύονται από μια μανία αντιπολιτευτικού μένους. Δηλαδή, η αυτογελοιοποίηση.

Ας διαβάσουν προσεκτικότερα και ας επανορθώσουν, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο δημόσιος πολιτικός λόγος και η κριτική οφείλουν να συνοδεύονται από ήθος.

• Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό • Εκπαιδευτικά νέα

Βρείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας

schooltime – Εκπαιδευτικό υλικό • Φιλολογικές Σελίδες  • Εκπαιδευτικές σελίδες

Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime