Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, υλοποιούν ετησίως ένα πρόγραμμα συνεργασίας των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Γερμανίας, τα οποία εκπροσωπούνται από ομάδες επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, με επικεφαλής έναν επιστημονικό υπεύθυνο για κάθε ομάδα και ανά χώρα, προκειμένου να καταρτίσουν και να ολοκληρώσουν ένα ερευνητικό σχέδιο η κάθε μία, με τον αντίστοιχο εταίρο και με αμοιβαίες ανταλλαγές επισκέψεων (Πρόγραμμα IKYDA 2018 – Programm fuer den projektbezogenen Personenaustausch mit Griechenland). Για τα έτη 2018 και 2019 η χρηματοδότηση των ερευνητικών σχεδίων, που θα εγκριθούν (ο αριθμός των οποίων θα αποφασιστεί κατά την ετήσια τακτική συνεδρίαση της μικτής ελληνο-γερμανικής επιτροπής), θα αναληφθεί αποκλειστικά από την DAAD.

Έναρξη χρηματοδότησης: Απρίλιος 2018.
Το πρόγραμμα απευθύνεται, κυρίως, σε ομάδες νέων επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων. 
Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται στον αντίστοιχο Εθνικό Φορέα (ΙΚΥ-DAAD) κάθε χώρας από τον επιστημονικό υπεύθυνο του σχεδίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων : 30 Νοεμβρίου 2017 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου και ηλεκτρονικής υποβολής).
Οι όροι και οι προϋποθέσεις που διέπουν το εν θέματι πρόγραμμα περιγράφονται στην οικεία προκήρυξη (ελληνική και αγγλική έκδοση).
Οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τους όρους της προκήρυξης, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους αποστέλλοντας στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ( ΙΚΥ, Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, Τ.Κ. 14234, Αθήνα) τη σχετική αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς καθώς και ηλεκτρονικώς -σε CD ή με Ε-mail- έως την ανωτέρω ημερομηνία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Η Προκήρυξη του προγράμματος: εδώ

Η Αίτηση: εδώ

(Προέλευση αρχείων: Ιστοσελίδα ΙΚΥ)

♦ Δείτε επιλεγμένα άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό στις ομάδες μας: Εκπαιδευτικές Σελίδες & Φιλολογικές Σελίδες

♦ Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime