Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, συζητήσεις, αλλά και μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος έχει Τον γενικό τίτλο «Πόλεις».

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από αρχαιολόγους του Μουσείου. Θα παρουσιαστούν όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών, εμπλουτισμένες με στοιχεία ενσωμάτωσης, απόρριψης καθώς και εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 9.00 π.μ.).
  2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ» για μαθητές Δ΄ έως Στ ΄ Τάξης Δημοτικού. Οι μαθητές μέσω της έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και βιωματικών δραστηριοτήτων θα ανακαλύψουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τέλος θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες.

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Προτείνουμε:

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

 Δείτε επιλεγμένες δημοσιεύσεις μας στις ομάδες: 

 © schooltime.gr – Ροή Ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+

«Πόλεις» Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς