Στην ώρα τους και με λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά ελλείψεις ανοίγουν φέτος τα σχολεία, μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εγκαίρως στις θέσεις τους από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς θα βρίσκονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψής τους στα σχολεία.

Οι πίνακες με τους προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτώνται σταδιακά από αύριο, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων και η στήριξη των μαθητών με αναπηρία, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με Υπουργική Απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής, δεν το εφάρμοσαν ποτέ.

Ήδη από την Παρασκευή άρχισαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 2.521 μελών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Συνολικά θα προσληφθούν 10.800 αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.  

Τέλος, με πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των 7.062 νέων Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αναλάβει υπηρεσία ήδη από την 1η Αυγούστου. 

(Ανακοίνωση ΥΠΠΕΘ)

Προτείνουμε

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

© schooltime.gr – Ροή ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+