Τρία ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (θέσεις 301-400), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (θέσεις 401-500) βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ενώ τη δεύτερη καταλαμβάνει το Στάνφορντ και ακολουθεί στην τρίτη θέση το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το ΜΙΤ, το Μπέρκλεϊ, το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κολούμπια, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Η Κατάταξη της Σαγκάης θεωρείται μία από τις τρεις σημαντικότερες στον κόσμο και συντάσσεται λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια, όπως την ποιότητα της εκπαίδευσης, των καθηγητών, της έρευνας και άλλα.

(Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ)

Επιμέλεια – Γιώργος Σκάθαρος*

Προτείνουμε:

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω fb για όλες τις νέες αναρτήσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

© schooltime.gr – Ροή ειδήσεων Facebook •Twitter •Google+