Με μεγάλη συμμετοχή ραδιοφωνικών σταθμών και εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε ο Ραδιομαραθώνιος της UNICEF κατά του υποσιτισμού των παιδιών με θέμα: «Για κάθε παιδί που πεινάει, δίπλα μας ή μακριά μας».

Οι προσφορές που υποσχέθηκαν οι φίλοι των παιδιών μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 6 Απριλίου – χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δωρεές στις τράπεζες -αναμένεται να ξεπεράσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα 50.000 ευρώ.

Ο μεγάλος ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την υποστήριξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοσταθμών και τη συμμετοχή σχεδόν 100 ραδιοσταθμών σε όλη τη χώρα, που βοήθησαν να διαδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης της UNICEF είτε σε κοινές ζώνες εκπομπής είτε μέσα από αναφορές και αφιερώματα στα προγράμματά τους, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας το κοινό σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μηνύματα συμπαράστασης στο Ραδιομαραθώνιο έστειλαν: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης – που για μια ακόμα χρονιά ενίσχυσε σημαντικά την εκστρατεία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Εκτός από τη Βουλή των Ελλήνων, σημαντικές ήταν οι συνεισφορές της Εθνικής Τράπεζας, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ, της ΑΔΕΔΥ, της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πολλών ακόμα σχολείων, φορέων και συλλόγων. Συνεισφορά ανακοίνωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Εντυπωσιακή ήταν η συμπαράσταση των συνανθρώπων μας, μισθωτών και συνταξιούχων, μαθητών σχολείων που έσπασαν κουμπαράδες, ενισχύοντας από το υστέρημά τους τη φετινή εκστρατεία της UNICEF. Συγκινητική ήταν η προσφορά των εργαζομένων της ΕΡΤ στη μνήμη της συναδέλφου τους δημοσιογράφου Ντόρας Ελευθεριάδου.

Η UNICEF ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της μεγάλης αυτής εκστρατείας αλληλεγγύης και ιδιαίτερα την Ελληνική Ραδιοφωνία που συμμετείχε με όλα τα προγράμματά της και τους περιφερειακούς της σταθμούς, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα που συμμετείχαν και στήριξαν το Ραδιομαραθώνιο.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους χιλιάδες φίλους, δωρητές και εθελοντές της UNICEF, μικρούς και μεγάλους, που με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκστρατείας.

Οι προσφορές για το σκοπό του Ραδιομαραθωνίου συνεχίζονται:

Στο τηλέφωνο προσφορών:   801 500 12345 όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα (στη γραμμή απαντά εκπρόσωπος της UNICEF για να δηλώσετε την προσφορά σας).

Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ +ΦΠΑ ανά κλήση).

Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

ΕΘΝΙΚΗ:  169/480020-64 – ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011

ALPHABANK: 115 002002 017649  – EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998

ΑΤΤΙΚΗΣ: 54799691 – HSBC: 002-066694-130

Άμεση Δωρεά στο ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών στο www.unicef.gr

© schooltime.gr