Οι UNIque Days είναι δωρεάν ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού που διοργανώνονται από φοιτητές – εθελοντές για μαθητές λυκείου. Σκοπό των UNIque Days αποτελεί η αρτιότερη ενημέρωση του μαθητή για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με σκοπό να διαθέτει περισσότερες πληροφορίες, πριν κάνει οποιαδήποτε επιλογή για το μηχανογραφικό του αλλά και για το μέλλον του.

Φέτος, την πρώτη ημέρα της διημερίδας (10 Απριλίου) πρόκειται να παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και τη δεύτερη (11 Απριλίου) εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)

Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση θα γίνει μέσα από σύντομες παρουσιάσεις όλων των τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου θα μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα σπουδών, απαιτούμενες γνώσεις, παροχές/ προκλήσεις καθώς και ευκαιρίες απασχόλησης/ μετεκπαίδευσης μετά την περάτωση των σπουδών τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε διαδραστικά workshops όπου μέσα σε μια ώρα θα νιώσουν φοιτητές τους τμήματος ασχολούμενοι πρακτικά με κάποιο ζήτημα που θα συναντήσουν συχνά στη μελλοντική σχολή τους.

Τέλος, με τη συμμετοχή τους στο ανοιχτό διάλογο, οι μαθητές θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με φοιτητές των τμημάτων που τους απασχολούν και να συζητήσουν ό,τι τους απασχολεί σχετικά με το τμήμα, τις προοπτικές, τις Πανελλήνιες κ.ά. Καθώς οι φοιτητές είναι πολύ κοντά ηλικιακά με τους μαθητές, ο ανοιχτός διάλογος είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές καθώς θα μπορέσουν να συζητήσουν ανοιχτά και χωρίς φόβο διάφορα θέματα που τους απασχολούν λόγω των επερχόμενων Πανελληνίων αλλά και να εμπνευστούν από ιστορίες επιτυχίας από ανθρώπους που ήταν πολύ πρόσφατα στη θέση τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στις 10 Απριλίου για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα το ΕΜΠ και στις 11 Απριλίου για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα το ΟΠΑ. Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται, πρέπει να συμπληρώσουν έως τις 7 Απριλίου στις 23:59 την ατομική αίτηση στο παρακάτω link: http://uniqueminds.gr/unidays/

© schooltime.gr