Συνάντηση με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ζητά σε σημερινή επιστολή του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα της επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

Αγαπητοί, ές μέλη των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ,

Όπως γνωρίζετε ήδη από τα δημοσιεύματα στον τύπο το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση με την οποία θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας με σοβαρότατες συνέπειες σε ορισμένες διαδικασίες της επιλογής Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, και κυρίως αυτές που αφορούν στην εμπλοκή του συλλόγου διδασκόντων που εισήχθησαν με το ν. 4327/15.

Η Κυβέρνηση το 2015 αναβαθμίζοντας τον ρόλο των εκπαιδευτικών ως συλλογικότητας στο χώρο του σχολείου και με στόχο να ενισχύσει την δημοκρατική λειτουργία του σχολείου θεσμοθέτησε την ψηφοφορία των Συλλόγων ως μέρος της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών και Διευθυντριών. Όμως, η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί νέα δεδομένα. Το Υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί την απόφαση αυτή και να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προσαρμόσει τη σχετική νομοθεσία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Παρακολουθώντας τις δικές σας θέσεις, όπως αυτές έχουν καταγραφεί διαχρονικά στα κείμενα αποφάσεων των ΔΣ και των συνεδρίων σας, διαπιστώνουμε ότι έχετε συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο επιλογής και τον ρόλο των Διευθυντών/ντριών της σχολικής μονάδας αλλά και των υπολοίπων στελεχών της Εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε ενόψει των επικείμενων αλλαγών να έχουμε τις δικές σας απόψεις και τοποθετήσεις για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων και όλων των στελεχών εκπαίδευσης,

Ελπίζω να ανταποκριθείτε άμεσα στα παραπάνω ώστε να έχουμε τον χρόνο να συναντηθούμε για να συζητήσουμε τις προτάσεις.

Σας ευχαριστώ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κώστας Γαβρόγλου

© schooltime.gr