Δημοσιεύτηκε στις 27/10/16 στο ΦΕΚ τ. Β΄ 3482 η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με την οποία πραγματοποιείται η μεταφορά κενών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού κλάδων ΠΕ05 – Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ07 – Γερμανικής Γλώσσας και ΠΕ19-ΠΕ20- Πληροφορικής από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η απόφαση αυτή αφορά θέσεις που θα καλυφθούν από διοριστέους εκπαιδευτικούς από τον ΑΣΕΠ του 2008. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να εκδοθεί σε λίγες ημέρες η πρόσκληση για τον διορισμό 456 εκπαιδευτικών που ανήκουν στην κατηγορία των διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 διαφόρων ειδικοτήτων. Με την ολοκλήρωση του διορισμού των παραπάνω εκπαιδευτικών αίρεται η πολύχρονη αδικία σε βάρος τους και ενισχύεται το δυναμικό της δημόσιας εκπαίδευσης. Γίνεται έτσι ένα πρώτο βήμα για την άρση της χρόνιας αδιοριστίας μονίμων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.

Όπως είναι επίσης γνωστό το Υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει τριετές σχέδιο για την αναγκαιότητα του διορισμού 20.000 εκπαιδευτικών.

*Ενημερωτικό δελτίο ΥΠΠΕΘ

© schooltime.gr

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Καλοκαιρινά bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
«4 Βήματα για να προσεγγίσουμε τα παιδιά μας όταν (οι σχέσεις μας μαζί τους) έχουν προβλήματα» του Ψ...
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: 150 κήποι του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος διαθέσιμοι σε πολίτες
«Ο Χάρτης των Δικαιωμάτων ενός Γονιού» του Ψυχολόγου Γιάννη Ξηντάρα
ΟΠΣΥΔ: Οδηγία για την πιστοποίηση χρηστών που κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με το σύζυγο