Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη Η Αυγή και ο Ανθός. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.

Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην σκοτεινή χώρα όπου τα όνειρα των ανθρώπων φυλακίζονται στο μενταγιόν του βασιλιά και κάθε έννοια ελευθερίας έχει κατασταλεί, υπάρχει ένας μύθος: το φως θα επιστρέψει όταν ενωθούν ξανά τα δίδυμα αδέλφια Αυγή και Ανθός. Ο βασιλιάς όμως κρατάει φυλακισμένη την Αυγή. Θα μπορέσει ο Ανθός να βρει την χαμένη αδελφή του; Ένας κόσμος γεμάτος τρελά ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, συναχωμένα πηγάδια, μάγισσες, μαύρους καβαλάρηδες και δράκους που πάσχουν από αμνησία, απλώνεται μπροστά στους δυο ήρωες άλλοτε βοηθώντας και άλλοτε υπονομεύοντας την πορεία τους. Στο τέλος όμως θα θριαμβεύσει το καλό..!

Ο Ουρανός έγινε γαλάζιος ξανά

Ο κόσμος γέμισε όνειρα σε όλα τα χωριά

Όνειρα καινούρια και ιδανικά

Χωρίς φόβο για κανέναν βασιλιά.

Συντελεστές:

Παίζουν: Κυριάκος Βλάχος, Μαριάννα Παπασάββα, Κορνηλία Προκοπίου
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Hippo Theatre Group, Χάρης Πεχλιβανίδης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Λιούτσια

Μουσική – Σκηνοθεσία – Οργάνωση Παραγωγής: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Ηλικίες: 4-12
Διάρκεια: 70΄
Κάθε Σάββατο από τις 29/10 ως 26/11
Ώρα Έναρξης: 5 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 5€

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και νηπιαγωγεία στον χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο σε ειδικές τιμές. Τηλ. επικοινωνίας 6974040085

Πολυχώρος ΕΝΩ,

Ερμού 11, Θεσσαλονίκη
1ος όροφος
231 025 7637

Hippo Theatre Group

Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group
Email: [email protected]
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Λιούτσια, τηλ. 6979192902
Hippo Theatre Group: 6974040085

Η ΟΜΑΔΑ HIPPO

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

Έχει 8 παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια:

ΕΛΛΑΔΑ

Παιδαγωγικό Τμήμα Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας στα πλαίσια του φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» 2011, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης, Ονειρούπολη Δράμας. Σε δημοτικά σχολεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια.

ΚΥΠΡΟΣ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού Voice (it)- Λευκωσία, 2013 και σε δημοτικά σχολεία σ’ όλη την Κύπρο.

ΕΥΡΩΠΗ

Σε ελληνικά σχολεία σε μεγάλες πόλεις της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου.

Η.Π.Α.

Σε ελληνικά σχολεία στις μεγαλύτερες πόλεις της δυτικής και της ανατολικής ακτής (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες).

ΚΑΝΑΔΑΣ

Σε ελληνικά σχολεία του Τορόντο και του Μοντρεάλ.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Σε ελληνικά σχολεία της Μελβούρνης και του Σύδνεϋ.

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας.

schooltime.gr – Χορηγός Επικοινωνίας

«Η ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΟΣ» στον πολυχώρο ΕΝΩ κάθε Σάββατο από 29/10