«Άνθρακας» της Λουκίας Πλυτά, Ποίηση, Εκδόσεις schooltime.gr – Διατίθεται δωρεάν

«Να στροβιλίζεσαι σαν αναποδογυρισμένη μετάνοια, αναλύοντας -λες και έχει κάποια σημασία- τους κανόνες των υγρών και των στερεών, διαχωρίζοντας τον εαυτό σου από τα αέρια. Να παραμένεις ενδιάμεσα των ορόφων, αδιαπραγμάτευτα μουδιασμένος, επειδή η άρνηση, συντρόφεψε την τελευταία αιτία στην οριστική κατοικία της και αμέριμνος, να προσποιείσαι λύπη, για τον επερχόμενο θάνατο. Ενώ κρυφά μέσα σου γελάς, γελάς, γελάς, γνωρίζοντας πως ο -κάθε στιγμή και ώρα- θάνατος του ξεπερασμένου εαυτού, είναι η μόνη υπαρκτή ελπίδα. Αναρωτιέσαι πως γίνεται να επιφέρεις το μοιραίο χτύπημα στα σάπια δόντια της αυταπάτης, καθώς διέρχεται από μπροστά σου η μία και μόνη αναγκαία κατάσταση. Η επιλογή. Ο θανατηφόρος, ακραία μεταδιδόμενος ιός, που αποτέλεσμα του, οι συνέπειες στην καθημερινότητα και αυτό που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποκαλείς, μοίρα, τύχη, βίωμα, δρώμενα ή ίσως επιλεγμένα έργα, κατά την διάρκεια της ζωής.»

(ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ)

Κατεβάστε το βιβλίο: «Άνθρακας» της Λουκίας Πλυτά, Ποίηση, Εκδόσεις schooltime.gr

Η Λουκία Πλυτά γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον Ο.Α.Ε.Δ.
Ασχολείται με την ανθρώπινη ψυχολογία και φύση.
Συγγραφέας, ποιήτρια, έχει εκδώσει τα βιβλία  «Εκδηλώνω πρόθεση» εκδ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ -2010  &  «χωρίς Αυτό» – ποίηση, εκδ. ΟΣΤΡΙΑ – 2014.

Άδειες: Με τη σύμφωνη γνώμη του Εκδότη και του Συγγραφέα, το παρόν έργο διατίθεται στο κοινό δωρεάν σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (pdf) αποκλειστικά μέσω του δικτυακού τόπου schooltime.gr.

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του έργου – ολική, μερική ή περιληπτική – η διανομή και η παρουσίασή του στο κοινό μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας του Εκδότη και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Αναφορά των δημιουργών – πηγής προέλευσης, μη εμπορική χρήση, όχι παράγωγα έργα.

«Άνθρακας» της Λουκίας Πλυτά, Ποίηση, Εκδόσεις schooltime.grΣυντελεστές – Ταυτότητα Έκδοσης

Τίτλος: Άνθρακας
ISBN: 978-618-80978-9-6
Σεπτέμβριος 2016, σελ.: 60

Συγγραφέας: Λουκία Πλυτά
Έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr
Εκδοτική επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Πάνου Θανάσης
Σελιδοποίηση: Πάνου Θανάσης – Εκδόσεις schooltime.gr
Εικονογράφηση – Πίνακες ζωγραφικής: Πάνου Θανάσης
Σειρά: Λογοτεχνία
Διάθεση: Δωρεάν από την ιστοσελίδα schooltime.gr