Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Αγαπώ τον εαυτό μου»  θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο Κρήτης, στις 24/6/2016 17:00 – 20:00 και 26/6/2016 12:00 – 15:00. Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η ψυχολόγος Μαρίνα Κρητικού.

«Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με όλες τις πλευρές του εαυτού τους, να τις αποδεχτούν και να τις αγαπήσουν. Αγαπάμε τον εαυτό μας και τον αποδεχόμαστε στην ολότητα του ή υπάρχουν και κομμάτια του που τα νιώθουμε τελείως ξένα σαν να ανήκουν σε κάποιον άλλον; Αγαπάμε τον εαυτό μας ακόμα και τις μέρες που νιώθουμε να τον μισούμε;

Εκείνες τις φορές που το «καλό παιδί», δίνει τη σκυτάλη σε άλλες πτυχές της προσωπικότητας μας πώς νιώθουμε με τον εαυτό μας; Τον αγαπάμε με όλες τις εκφάνσεις του, προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώσουμε τα σημεία που μας δυσκολεύουν και μας κάνουν πιο δυσλειτουργική την καθημερινότητα μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους ή αντίθετα τον μαχόμαστε και προσπαθούμε να φιμώσουμε εκείνες τις πλευρές;  Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στο βιωματικό αυτό σεμινάριο.  

Όλο το σεμινάριο θα είναι βιωματικό και θα δουλέψουμε πολύ με τη ζωγραφική και άλλα διαδραστικά παιχνίδια!!! Η αυτοεκτίμηση και η αγάπη προς τον εαυτό, είναι κεντρικό στοιχείο για το πώς δομούμε τις σχέσεις μας. Αυτοεκτίμηση είναι η αίσθηση της προσωπικής μας αξίας, η εκτίμηση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων του εαυτού μας και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και κατ’ επέκταση τα συναισθήματα που βιώνουμε. Η αυτοεκτίμηση καθορίζει την ποιότητα της σχέσης με τον εαυτό μας, την ποιότητα της σχέσης με τους συνανθρώπους μας, οπότε έτσι καθορίζει και την ποιότητα της ζωής μας». 

Συντονίστρια σεμιναρίου: Μαρίνα Κρητικού Ψυχολόγος Υγείας – Οικογενειακή/Συστημική Σύμβουλος – Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas

marina.kritikou[at]yahoo.com

♦schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων