Έχουμε πλέον μπει στην καρδιά της Άνοιξης και βιώνουμε περισσότερο την ανάγκη να αναμειχθούμε με τη φύση. Ένας περίπατος στο πάρκο της γειτονιάς μας ή μια βόλτα στη θάλασσα, μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας κάνει να ξεχάσουμε έστω και για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η επαφή με τη φύση επιτυγχάνει και την ισορροπία της υγείας μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωφέλιμο από το να συμπεριλαμβάνουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες τον αθλητισμό και ακόμη περισσότερο την εξωτερική άσκηση.

Η φύση αποτελεί το σημείο αναφοράς για πολλά θετικά στοιχεία που μπορεί να υιοθετήσει ο άνθρωπος. Εάν εκμεταλλευτεί με σωστό και δημιουργικό τρόπο όλα όσα του προσφέρονται απλόχερα, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια ζωή εντελώς διαφορετική… μια ζωή που θα τον σέβεται και θα τον σέβεται και εκείνη.

Έχοντας άμεση και ουσιαστική επαφή με το περιβάλλον, βρίσκουμε κυριολεκτικά τον εαυτό μας. Συναισθήματα όπως ο θυμός, το μίσος, η απόγνωση και το άγχος απομακρύνονται και τη  θέση τους καταλαμβάνουν η γαλήνη, η αγάπη, η αυθεντικότητα του εαυτού μας και η ανάγκη για προσφορά. Σταματούμε να είμαστε απομονωμένοι και εσωστρεφείς.

  • Οι αισθήσεις του ανθρώπου, ενεργοποιούνται.
  • Εγείρεται η φαντασία του.
  • Το άτομο νιώθει ελεύθερο και ξέγνοιαστο.
  • Η γαλήνη καταλαμβάνει την καθημερινότητά μας και επιτυγχάνεται η ψυχική χαλάρωση και η ηρεμία.
  • Νέες εμπειρίες εμφανίζονται τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους.
  • Μείωση του άγχους και διαφορετική οπτική για την ζωή.

Τα παραπάνω αποτελούν βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις για τη ζωή μας. Εάν συνειδητοποιήσουμε άμεσα πόσο πρέπει να συμφιλιωθούμε και να σεβαστούμε το περιβάλλον, θα πετύχουμε πολλά…

Ανδριάνα Μανίκα*

© schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων