«The Comic Con 2» - Το Τhessaloniki Comic Convention επιστρέφει!«The Comic Con 2» – Το Τhessaloniki Comic Convention επιστρέφει!

Επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος

Το Τhessaloniki Comic Convention επιστρέφει! To “The Comic Con 2” θα πραγματοποιηθεί 6 με 8 Μαΐου 2016, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με στόχο να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους λάτρεις της 9ης τέχνης, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των κόμικς –από περιοδικά και ταινίες μέχρι είδη ένδυσης και παιχνίδια.

Διάσημοι καλεσμένοι θα πραγματοποιήσουν workshops με συμμετοχή του κοινού, θα υπογράψουν δημιουργίες τους και θα σχεδιάσουν αποκλειστικά για τους θαυμαστές τους.

Keep up the fight (club)!

Τι συμβαίνει μετά το τέλος της ταινίας «Fight Club»; Την απάντηση δίνει ο βραβευμένος με Eisner και Shuster Awards, Cameron Stewart, Ο καναδός δημιουργός που σχεδιάζει το «Fight Club 2» θα μιλήσει με τους θαυμαστές της ομώνυμης ταινίας, για τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα Tyler Durden αλλά και τα εξαιρετικά κείμενα του Chuck Palahniuk (που έγραψε το βιβλίο).

From Spain (and London) with love

Τον ισπανό καλλιτέχνη Guillermo Ortego (που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο) θα φιλοξενήσει το Thessaloniki Comic Convention “The Comic Con 2” , στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο δημοφιλής δημιουργός θα μοιραστεί τα μυστικά του με τους επισκέπτες και θα συζητήσει με τους φίλους των κόμικ για τις επερχόμενες δουλειές του.

Doctor… Collins

Ο σχεδιαστής και σεναριογράφος Mike Collins αφήνει για λίγο τον αστυνομικό θάλαμο του «Doctor Who» για να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ο storyboard artist της δημοφιλούς βρετανικής σειράς θα συμμετάσχει στο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con 2» και θα μιλήσει για τα Dalek, τον αγαπημένο Δόκτορα, και φυσικά τις προσεχείς δουλειές του.

Family time!

Ο σχεδιαστής και γελοιογράφος Thierry Capezzone επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη (όπου έζησε για έναν χρόνο) για να δώσει χαρά στους μικρούς και επίδοξους σχεδιαστές. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con 2» θα πραγματοποιήσει workshop για παιδιά έως 12 ετών*. Θα τους μάθει να ζωγραφίζουν τους κατοίκους του Στρουμφοχωριού, να σχεδιάζουν τα στρουμφομανιταρόσπιτα και θα τους λύσει κάθε απορία στον σχεδιασμό ενός κόμικ.

Winter (και ο William) returns!

Μετά την περσινή του παρουσία στη πρώτο «The Comic Con», ο William Simpson, storyboard artist της σειράς φαινόμενο «Game of thrones» επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με μια μεγάλη έκπληξη: όχι μόνο θα δώσει το παρών στο 2ο Thessaloniki Comic Convention αλλά θα εκθέσει storyboards της δημοφιλούς σειράς, θα μιλήσει με μικρούς και μεγάλους φίλους του, και σίγουρα θα… πιεστεί να αποκαλύψει τι θα γίνει στη συνέχεια της σειράς.

Cosplay time!

Η γερμανίδα cosplayer Erza – Cosplay θα δώσει το παρών στο 2ο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Η Erza θα φέρει στη Θεσσαλονίκη δύο από τις νεότερες δημιουργίες της, θα πραγματοποιήσει workshop και θα μοιραστεί μικρά μυστικά της τέχνης της με τους επισκέπτες του convention.

Ο ιταλός σχεδιαστής Paolo Mottura, καλλιτέχνης ιστοριών της Disney, θα δώσει το παρών στο 2ο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Ο δημοφιλής δημιουργός θα σχεδιάσει για τους μικρούς (και τους μεγάλους) φίλους του, θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους και θα αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια!

Φυσικά, έπεται συνέχεια…!!!

Στις 6, 7 και 8 Μαΐου το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con 2» θα πλημμυρίσει με κόμικς την Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εσείς θα λείπετε;

Γιώργος Β. Σκάθαρος*

Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con 2»