Αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ΛάρισαςΑυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας

Μια εβδομάδα γεμάτη με πολλές ταινίες ,επίσημους καλεσμένους, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και προβολές σε όλα τα σημεία της πόλης μας έφτασε στο τέλος της. Χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο με θέμα τα Πνευματικά Δικαιώματα των Κινηματογραφικών ταινιών με ομιλητές την κα Μάρθα –Μαρία Καρυωτάκη, δικηγόρο και την κα Δήμητρα Γαλάνη , επίσης δικηγόρο. Οι ομιλήτριες απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα του κοινού και έκλεισαν την συζήτηση με την φράση στην Τέχνη όλα επιτρέπονται , στο Δίκιο ακόμα περισσότερα.

Στο Ξενοδοχείο Μetropol παρευρέθησαν μαθητές από 7 σχολεία της χώρας μας, οι οποίοι ταξίδεψαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καρδίτσα και βρέθηκαν στην πόλη μας στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ μαζί με την συνοδεία των καθηγητών τους. Με συντονιστές τον κο Αργύρη Γιουρούκη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν.Λάρισας και την κα Δέσποινα Τριανταφυλλίδου φιλόλογο, απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ και υποψήφια Διδάκτωρα του ίδιου τμήματος οι μαθητές μίλησαν για την δημιουργία της ταινίας τους, πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα ,δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης έδωσαν και δικές τους παρατηρήσεις για το Φεστιβάλ .

Στο Victoria Cinemas με την ολοκλήρωση των προβολών των ταινιών του Ελληνικού Διαγωνιστικού, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στην οποία παρευρέθηκε ο σκηνοθέτης διεθνούς εμβέλειας κος Νίκος Κούνδουρος, ως τιμώμενο πρόσωπο.

Ακολούθησε η διαδικασία Βράβευσης ταινιών. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο κος Άκυς Μητσιούλης και η κα Ολυμπία Καλαμπαλίκη, οι οποίοι ευχαρίστησαν όσους παρευρέθησαν όλη την εβδομάδα στο Φεστιβάλ καθώς και όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του.

Στην τελετή βρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα της πόλης μας που απένειμαν βραβεία. Αυτοί ήταν ο κος Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κος Πάνος Σάπκας αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων, ο κος Ευστάθιος Βελλησαρίου  Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο κος Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και Πρόεδρος στο πρόγραμμα Erasmus.

Βραβεία επίσης έδωσαν η κα Άννυ Ψάρρα – Περηφάνου, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μ.Ι.Γ.Κατσίγρα, η κα Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο κος Τάσος Γούσιος, της Alpha Marketing που έχει αναλάβει τη συμβουλευτική υποστήριξη του Φεστιβάλ, ο κος Μιχάλης Τριανταφύλλου, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Καινοτομία» και ο κος Αργύρης Γιουρούκης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν.Λάρισας

Ευχάριστη νότα αποτελούσαν τα διαλλείματα με χορευτικές επιδείξεις από τη σχολή χορού Dance Club Λάρισας.

Την τελετή λήξης έκλεισε η κα Άντα Σαρντζή, Πρόεδρος του Φεστιβάλ, η οποία δήλωσε ότι αυτό ήταν το φεστιβάλ που είχαν ονειρευτεί από την αρχή της δημιουργίας του, ευχαρίστησε τον κο Νίκο Κούνδουρο καθώς επίσης έδωσε ραντεβού για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας!

Ακλούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του κινηματογράφου Victoria cinemas.