«ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ» βίντεο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης του OpenArtCodeGroup στη Βενετία «ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ» βίντεο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης του OpenArtCodeGroup στη Βενετία

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης του εικαστικού κινήματος OpenArtCode στο ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti στη Βενετία.

Ιδιαίτερη μνεία στο βίντεο γίνεται στην Ελληνική συμμετοχή των 10 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που παρουσίασαν έργα τους καθώς και στην Ιστορικό Τέχνης κα Έμμυ Βαρουξάκη που επιμελήθηκε την παρουσία τους.

ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ | ALWAYS GREECE | SEMPRE LA GRECIA “να επιβεβαιώνει μέσα από την έκθεση αυτή την πολιτιστική όσμωση μεταξύ Ελλάδας – Βενετίας και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο αμφιθαλών πολιτισμών μέσω της βυζαντινής και νεότερης παράδοσης”, όπως αναφέρει η κα Έμμυ Βαρουξάκη.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι εικαστικοί:

Ανδρέας Δεβετζής , Μίνα Κορδαλή , Νίκη Μιχαηλίδου ,Δήμητρα Μουτζούρη ,Μαρία Μουριάδου , Φωτεινή Οθωναίου , Άσπα Παπαλεξανδρή , Κατερίνα Σωρούλα , Παντελής Χανδρής ,Γιάννης Ψυχοπαίδης

καθώς και 38 εικαστικοί από όλον τον κόσμο με έργα ζωγραφικής, γλυπτά,βίντεο, φωτογραφίες και εικαστικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου φήμης Καρναβαλιού της Βενετίας.

Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης το ενδιαφέρον υπήρξε αμείωτο, καθώς την έκθεση επισκέφτηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγός του, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλτας. η κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Katerina Karpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών  και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης κ. Νίκος Κατσομάλλος και η σύζυγός του Χρυσέττα, καθώς και πολλοί επίσημοι και φιλότεχνοι της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

Το OpenArtCodeGroup συνεργάζεται με καταξιωμένους εικαστικούς που ακολουθούν στη δημιουργία των έργων τους διαφορετικές τεχνικές και εντάσσονται σε ποικίλες καλλιτεχνικές φόρμες. Οι συνεργασίες αυτές οδήγησαν στο πρόσφατο παρελθόν σε επιτυχημένες εκθέσεις στο Grand Palais στο Παρίσι, στο Auditorium Rainier III στο Μονακό, στην Oxo Gallery στο Λονδίνο και στη Pudong Library and CEIBS στη Σαγκάη.

Δείτε το βίντεο