Το «Αθέατο Μουσείο» υποδέχεται το νέο έτος με την ευχή του ΔιόνυσουΤο «Αθέατο Μουσείο» υποδέχεται το νέο έτος με την ευχή του Διόνυσου

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται το νέο έτος με μιαν ευχή: την ευχή του Διόνυσου. Πρόκειται για έναν αττικό ερυθρόμορφο καλυκωτό κρατήρα με παράσταση Διόνυσου και Νίκης, Σάτυρου και ιματιοφόρων νέων, που εύχονται βίο ευτυχή και νίκη του θανάτου. Η ευχή του Διόνυσου αναδύθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Στις 5 και 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και στις 21 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ιστορίες και τα πάθη του Διόνυσου, που απολαμβάνει στις αίθουσές του το δικό του διαρκές συμπόσιο.  

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η  δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891

*Photo: Ο Διόνυσος και η Νίκη

Διαβάστε ακόμα:

Το πρόγραμμα δράσεων Μαρτίου της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Χαριλάου
Με ταχείς ρυθμούς θα γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων
ΥΠΠΕΘ: Ενημέρωση για την υποβολή του μηχανογραφικού - κωδικός ασφαλείας
Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2017
Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2016 (προσωρινά στοιχεία)
Δημιουργικές εργασίες στα Γενικά Λύκεια 2016-2017 | Οδηγίες (σε βήματα) για την οργάνωση της εκπόνησ...
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Independent
Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 - Τα θέματα στα ΕΠΑΛ (10 Ιουνίου)