Μειωμένα εισιτήρια για μαθητές άνω των 18 ετών και φοιτητέςΜειωμένα εισιτήρια για μαθητές άνω των 18 ετών και φοιτητές

Με μειωμένο εισιτήριο θα κυκλοφορούν οι μαθητές άνω των 18 ετών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ για τη σχολική χρονιά 2015/16. Μειωμένο κόμιστρο θα καταβάλλουν και οι φοιτητές που θα μετακινούνται με τις Αστικές και Υπεραστικές συγκοινωνίες.

Η σύμβαση για τους μαθητές άνω των 18 ετών (ο αριθμός των οποίων προβλέπεται να είναι 5.762) που υπογράφτηκε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του ΟΑΣΑ προβλέπει δαπάνη για το Δημόσιο ύψους 399.980 ευρώ. Η σύμβαση για τους φοιτητές που υπογράφτηκε μεταξύ των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και της ΠΟΑΥΣ προβλέπει αντίτιμο που θα καταβληθεί από το Δημόσιο ύψους 7.348.000 ευρώ.

Για την έκπτωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα μετακίνησης μειωμένου κόστους που θα παραλαμβάνουν από το σχολείο τους, ενώ οι φοιτητές το ειδικό δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου το οποίο εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ειδικά οι φοιτητές, των οποίων οι οικογένειες είναι κάτοχοι της Κάρτας Αλληλεγγύης , θα μετακινούνται δωρεάν.