Δηλώσεις Φίλη για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικούΔηλώσεις Φίλη για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Ο Υπουργός Παιδείας, Ερευνάς και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Κύπριο ομόλογο του Κώστα Κάδη απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με την ατζέντα των εκπαιδευτικών θεμάτων:

Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για πολλά κενά στις σχολικές μονάδες, αντιθέτως υπάρχει μία εικόνα εξομάλυνσης στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων.

Μάλιστα στα τμήματα τα οποία έχουν ακόμα κάποια αρρυθμία μόνο το 5 τις εκατό υπερβαίνει τον αριθμό των 25 μαθητών ανά αίθουσα. Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση η αναλογία είναι σε καλό επίπεδο.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή, 14000 αναπληρωτές παρουσιάστηκαν στις αίθουσες. Αυτήν την εβδομάδα, κυρίως προς την ειδική αγωγή, πραγματοποιήθηκε ένας ικανοποιητικός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Οι παραπάνω διαπιστώσεις μας προσφέρουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σύντομα σε αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου. Έτσι ώστε να μην λειτουργεί κάθε νέα σχολική χρονιά ένα καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών. Όπως καλά γνωρίζεται κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται κατά χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί χωρίς να γίνεται καμία πρόσληψη.

Αυτά τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Τα αντιμετωπίζουμε σιγά-σιγά όχι με ευκαιριακές μεθόδους. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να προχωρήσουμε στην πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό μελετούμε και ανάλογος με την δημόσια οικονομική κατάσταση ότι θα το πετύχουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 23% ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση στα σχολεία και τα φροντιστήρια είναι ένα θέμα το οποίο το μελετά ενδελεχώς η κυβέρνηση και σύντομα θα υπάρχει μία απόφαση. Αυτό το διάστημα επεξεργαζόμαστε την αναζήτηση ισοδυνάμων και τον υπολογισμό του ακριβούς ύψους του φόρου προστιθέμενης αξίας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε συγκεκριμένα.